1. Home
  2. Nieuws
  3. Bezoek aan Shopping Today congres

Bezoek aan Shopping Today congres

Het grootste e-commerce congres in Nederland (van Thuiswinkel.org voor webshops) werd in september bezocht door drie studenten die het vak Digital Marketing volgen. Ook docent Rein Suijker was mee.

De dag startte met interessant wetenswaardigheden op het gebied van e-commerce. Het aantal webshops is inmiddels groter dan het aantal fysieke winkels in Nederland. De omzet is hoger dan ooit, waarschijnlijk komen de bestedingen eind dit jaar uit op 20 miljard euro.

Ontwikkelingen

De grootste groei komt niet uit de computer, laptop of tablet, maar uit de smartphone. Dit komt vooral door de groei van aankopen door jongeren (De Millenniums zoals ze in de branche heten). Voor bedrijven dus extra belangrijk om te denken aan de ontwikkeling van een app. Geadviseerd wordt ook om naar doelgroepen te kijken en daar e-commerce media op aan te passen. Inmiddels heeft 82% van de Nederlanders een smartphone; Google noemt dit inmiddels ons 79e orgaan. 

De belangrijkste ontwikkelingen: 


Wat vonden de studenten ervan?

Studenten Caprice Hagan, Laura Elbers en Annemarijn Bruinsma, alledrie uit Eindhoven, waren erg onder de indruk van de grootheid van het congres. Met meer dan duizend deelnemers was het ze soms wel even aan het duizelen. Ze hebben interessante sessies bijgewoond en veel opgestoken. Ook hebben ze leuke contacten gelegd met bedrijven, onder andere voor stageplaatsen E-Commerce. 

Lees meer over: e-commerce, praktijkonderwijs