1. Home
  2. Nieuws
  3. Winnaars project op reis naar Slovenië

Winnaars Incentive Project op reis naar Slovenië

De studenten Internationaal Toeristisch Management bedenken bij het project IRC (Incentive Reis) een reis. Elk jaar mogen de bedenkers van de best reis deze zelf maken! De winnaars van afgelopen jaar vertellen: "Tijdens het vak leerden we hoe we een inspirerende en onvergetelijke incentive reis moesten organiseren. Alle zelfbedachte reizen van de eerstejaarsstudenten werden door een vakjury beoordeeld. De finale was een bijzondere en zenuwslopende ervaring, vooral toen we hoorden dat wij met onze sprookjesachtige reis ‘Chronicles of Slovenia’ hadden gewonnen en deze reis zelf mochten uitvoeren!"

Eerste kennismaking met Slovenië

"Samen met de studenten die tweede waren geworden en ook mee mochten (Eline van Haasteren, Carmi Henssen en Caroline Riemens) en onze IRC-docente Marion Ariëns vlogen we vroeg in de ochtend van Schiphol naar Ljubljana. Onze privéchauffeur Janus bracht ons naar het typische Sloveense restaurant Lectar. Hier hebben we kennis gemaakt met lokale maaltijden en een traditioneel handwerk tijdens een workshop; we decoreerden een hart van honingdeeg. In de middag ontdekten we de stad Bled, waar we vier nachten zouden overnachten in het luxe designhotel Vila Istra."

Een koets met witte paarden

"De volgende dag reden we naar het zuiden van Slovenië, Postojna. Per trein werden naar de mooiste plekken van de Postojna Caves gebracht; de langste grot van Slovenië. Na een lunch met uitzicht op Postojna Castle reden we verder naar het dorpje Lipica. Hier werden we rondgereden door een koets met witte Lipizaners paarden. In de avond hebben we gedineerd en veel gelachen in een trendy restaurant in Ljubljana."

De mooiste uitzichten

"Onze laatste dag hebben we ook volledig benut. In de ochtend hebben we een wandeling gemaakt langs de Vintgarkloof. Na het bewonderen van de rivieren, watervallen en kerkjes rondom Podhom hebben we de rest van deze dag gespendeerd in Bled. Met de handgemaakte Pletna-boot werden we naar Bled Island gebracht. Op het eiland hebben we de kerk bezocht en van het uitzicht genoten. Als laatste activiteit bezochten we het kasteel uit de 16de eeuw, Bled Castle."

Genoten van ieder moment

"We kijken terug op een onvergetelijke ervaring! Dankzij de samenwerking met onze docent, Marion Ariëns, hebben we een sterke band opgebouwd. Samen hebben we hard gewerkt om in de finale te komen en dit maakte het extra leuk om samen de reis uit te voeren. We deelden onze reispassie en enthousiasme met onze medestudenten Caroline, Carmi en Eline. Van de eerste tot de laatste dag hebben we genoten van Slovenië, de luxe accommodatie, de variërende activiteiten, de lokale tradities en het heerlijke eten. Onze ‘Chronicle of Slovenia’ was daadwerkelijk sprookjesachtig en we hebben genoten van elke seconde… Een reis om nooit te vergeten!"