1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage in Bangkok

Business-stage in Bangkok, Thailand

Een stage in Bangkok en in de weekenden het mooie Thailand ontdekken! Antonia Miladinovic, studente International Business Management, greep de kans met beide handen aan. Antonia: "Een stage buiten Europa is de ideale kans om een niet-Westerse cultuur te leren kennen. Veel mensen zijn erg enthousiast over Thailand en ook wilde ik het echte stadsleven proeven, wat mogelijk is in Bangkok. Zo kwam ik er al gauw achter dat Bangkok de ideale stad is voor een stage."

Business developer in Bangkok

"Ik loop stage bij AIP, Asia Intern Program. Een internationaal georiënteerd bedrijf dat getalenteerde en ambitieuze studenten aan een stageplek helpt in Zuidoost-Azië. Het team is klein en bestaat uit verschillende nationaliteiten."

"Ik ben business developer en dus verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf. De behoeften van klanten achterhaal ik door middel van sollicitatiegesprekken die dagelijks plaatsvinden. Om meer partnerbedrijven te vinden houd ik e-meetings met bedrijven in Zuidoost-Azië, Zuid-Korea en Bangkok."

Host voor een thema-avond

"Netwerken behoort ook tot mijn taken, dat vind ik het allerleukste om te doen. In een 5-sterrenhotel potentiële klanten van AIP ontmoeten; dat is netwerken, maar ook lekker genieten van een hapje en drankje. Eén van mijn grootste uitdagingen was spreken voor een groot publiek tijdens BIG, een maandelijks thema-event van AIP. Ik was de host voor die avond en moest spreken voor meer dan honderd mensen. Ik vond het best eng, maar ben er erg trots op dat ik het heb gedaan!"

Interculturele communicatie

"Ik heb te maken met internationale klanten; het is daarom belangrijk om te weten hoe ik met hen moet communiceren. De kennis die ik heb opgedaan bij het vak interculturele communicatie komt me nu goed van pas en kan ik tijdens de sollicitatiegesprekken in de praktijk brengen. Ook de managementvakken van mijn opleiding International Business Management sluiten goed aan bij deze stage."

Leerzame stage

"Het AIP-team geeft me de kans om me te ontwikkelen. Ik heb veel verantwoordelijkheden. Daardoor ben ik erg zelfstandig geworden en heb ik veel geleerd. Ik ben niet bang meer om fouten te maken, daar kan ik juist van leren. Het werken in een klein team met verschillende nationaliteiten vind ik leuk. En wonen in Bangkok bevalt me goed; ik heb al veel leuke mensen ontmoet waarmee ik in de weekenden leuke trips maak naar het noorden of een van de eilanden in Thailand. I love my job!"

Volg Antonia op LinkedIn

Lees meer over: business, internationaal, stage