1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage lopen bij NOC*NSF Papendal is topsport

“Stage lopen bij NOC*NSF Papendal is topsport”

Vivian Brouwer loopt als afsluiting van haar versnelde mbo4-opleiding Commercieel Business Management stage bij NOC*NSF op Papendal. “Hier werken is net topsport. Het is hartstikke leuk!”

Werken tussen de topsporters

Vanachter haar bureau op Papendal werkt stagiair Vivian tussen alle topsporters aan een concurrentie-adviesrapport en werkt ze ook nog eens aan de opdrachten die ze vanuit haar studie krijgt. “De sportieve kant van deze plek spreekt mij erg aan.”

Gastvrijheid past bij studie

“NOC*NSF doet veel aan hospitality. Het gaat hier bij het sportcentrum en bij het hotel allemaal om gastvrijheid. Een waarde die bij Tio ook heel belangrijk is en daarom sluit deze stage perfect aan op de opleiding.” Vivian houdt zich onder andere bezig met klanttevredenheid. Ze is verantwoordelijk voor de nazorg bij klanten.

Theorie in de praktijk

Vivian merkt dat ze de stof die ze op Tio heeft geleerd, in de praktijk kan brengen op haar stage. “Voor het keuzedeel ‘Voorbereiding hbo’ moest ik een adviesrapport schrijven. Wat ik toen leerde, gebruik ik nu voor het adviesrapport dat ik schrijf voor Papendal.” Ook heeft ze veel gehad aan de marketingvakken. “Het waren niet mijn sterkste vakken”, geeft Vivian eerlijk toe, “maar ik merk nu dat ik die stof toch goed beheers en kan toepassen.”

Leerzaam én leuk

Bij Papendal leert Vivian zelfstandig te werken: “Ik moet eigenlijk alles zelf uitvogelen en dat maakt het heel leerzaam. Je krijgt tijdens je stage opdrachten van Tio, die je op je stageplek moet uitvoeren. Je moet dan zelf nadenken hoe je dat gaat aanpakken. Natuurlijk mag je wel dingen vragen, maar ik probeer het altijd eerst zelf uit te zoeken.”

Toekomst in de sales

Dankzij haar stage weet Vivian wat ze écht wil in de toekomst. “Voor mij is nu duidelijk dat ik heel graag met mensen wil werken en dat ik in de sales verder wil.” Hoe ze dit zo zeker weet? Dankzij een opdracht die ze kreeg tijdens haar stage. “Ik moest klanten warm maken voor de Christmas Factory.” Midden in de zomer?! “Ja, maar dat geeft niet! Er was een bedrijf zelfs zó enthousiast, dat ze nu speciaal naar mij vragen als ze Papendal bellen.” 

Aanrader: Career Event

Heeft Vivian nog tips voor andere studenten? “Ik adviseer alle studenten die een stageplek zoeken om naar het Career Event van Tio te gaan. Dat is echt leuk! Er zijn standjes voor alle branches en je kunt praten met medewerkers van de aanwezige bedrijven. Een soort beurs voor stageplekken eigenlijk.”

Volg Vivian op LinkedIn.

Bekijk ook de video met Vivian
Lees meer over: business, stage, topsport