1. Home
  2. Nieuws
  3. E-commercestage bij Thomas Cook

E-commercestage bij internationale reisorganisatie

Marjolein liep stage bij Thomas Cook

Middenin de zomer werken bij een grote partij in de internationale reisbranche, Marjolein Buter vindt het machtig interessant! De studente Internationaal Toeristisch Management liep deze zomer stage bij Thomas Cook in Amsterdam.

Stage via LinkedIn

Marjolein vond haar stageplek bij Thomas Cook via LinkedIn: “Ik snuffelde wat rond op internet en kwam toen de vacature van Thomas Cook tegen. Het leek mij interessant om bij zo’n groot bedrijf stage te lopen, dus stuurde ik een mail. Ik kreeg al snel reactie dat ik op gesprek mocht komen en dat gesprek vond ik eigenlijk heel prettig.” Niet veel later kreeg de Tio-studente dan ook te horen dat ze stage mocht komen lopen bij Thomas Cook.

Groot bedrijf met informele sfeer

Het boeiendst vond Marjolein het om te zien hoe het er bij zo’n groot bedrijf aan toe gaat: “Er kwamen af en toe mensen uit het buitenland langs op het kantoor. Die prikkels en het echt meedraaien in zo’n bedrijf vond ik heel interessant. Ook bijvoorbeeld tijdens de vergaderingen.” Tegelijkertijd viel het haar op dat de sfeer vrij informeel was: “Ik had een formele werksfeer verwacht, maar dat viel wel mee. Het was eigenlijk heel gezellig! Ze werken er ook in vrij kleine teams.”

E-commerce: specifieke tak van sport

Marjolein liep stage als e-mailmarketeer. Ze schreef de commerciële nieuwsbrieven en de salesnieuwsbrieven. Daarnaast hield ze de website up-to-date: “Ik heb veel commerciële teksten geschreven. Dat is wel écht een specifieke tak van sport.” En die beheers je nu tot in de puntjes? “Ik heb op dat gebied wel echt veel geleerd op deze stage. Daarbij zijn ze bij Thomas Cook steeds opzoek naar vernieuwing. Het is leuk, maar ze verwachten ook wel iets van je!”

Zelf op vakantie

Na een intensieve, leerzame stageperiode bij de touroperator is het voor de studente nu eindelijk tijd om zélf op vakantie te gaan: “Ik kwam onderweg naar mijn stage vaak langs Schiphol. Dat was soms wel confronterend, maar nu ga ik lekker op vakantie!” De vakantie boekte Marjolein uiteraard via Neckermann, waarvan Thomas Cook eigenaar is.

Volg Marjolein op Linkedin

Lees meer over: e-commerce, stage, toerisme