1. Home
  2. Nieuws
  3. Joeri haalt 1,1 miljoen pond binnen als fundraising manager

Joeri haalt 1,1 miljoen pond binnen als fundraising manager

Zonder ook maar enige ervaring met fondsenwerving begon international business-student Joeri Jansen vier maanden geleden zijn stage bij de Israëlische hulpverleningsorganisatie Magen David Adom in Londen. In korte tijd heeft hij fantastisch werk geleverd. Joeri: “Dat ik zo veel geld zou binnenhalen had ik niet verwacht; bizar. De organisatie kan het geld goed gebruiken!”

Hulpverleningsorganisatie in Israël

Magen David Adom (MDA) is een goed doel”, vertelt Joeri over zijn stagebedrijf. “De organisatie verleent medische hulp aan iedereen in Israël. In tegenstelling tot Nederland wordt dat daar niet gefinancierd door de overheid. Voor de bouw van ziekenhuizen, zorg via ambulances, het opleiden van verpleegkundigen en het bieden van medische noodhulp zijn ze afhankelijk van donaties.”

Stage als fundraising manager

“Ik loop stage bij MDA als fundraising manager”, vertelt Joeri enthousiast verder. “Ik probeer zo veel mogelijk geld binnen te halen. Dat doe ik door mensen en organisaties te contacteren, meetings te organiseren en te vertellen over de werkzaamheden van MDA. Ik bel veel; inmiddels heb ik al meer dan duizend mensen gecontacteerd. Soms best vermoeiend, mensen zijn niet altijd even aardig. Begrijpelijk, want je vraagt ze toch om hun geld.”

1,1 miljoen pond opgehaald

“Inmiddels heb ik al 1,1 miljoen pond binnengehaald. Echt bizar”, zegt Joeri bescheiden. “In mijn tweede week mocht ik mee naar Israël om het werk van MDA met eigen ogen te zien. Ik vind het geweldig wat deze organisatie daar doet, prachtig om te zien. Vanaf dat moment was ik enorm gemotiveerd om alles eruit te halen.”

Van theorie naar praktijk

Joeri’s stage bij MDA is een Management Development Stage; een minor als onderdeel van zijn hbo-opleiding International Business Management. “Ik heb mijn verkooptechnieken hier goed in de praktijk kunnen brengen. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik met mensen om moet gaan, hoe ik ze kan overtuigen. Sowieso is deze stage ontzettend leerzaam.”

Internationale stage? Doen!

“Tio biedt je de kans om internationale stages te lopen. Die kans moet je voor 100% pakken, want die kans krijg je nergens anders. Dit is mijn tweede internationale stage (van de drie in totaal) en ik heb er absoluut geen spijt van. Om te groeien in de businesswereld moet je uit je comfortzone stappen”, sluit Joeri af. “Ik ben heel blij dat ik die mogelijkheid bij Tio heb gekregen!”

Volg Joeri op LinkedIn

We hebben Joeri gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: business, ratings, stage