1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij bierbrouwerij Lowlander Beer

Marketingstage bij bierbrouwerij Lowlander Beer

“Het is hard werken, maar ik heb ook geleerd hoe je je rust moet pakken”

Nadat ze via Tio op een streekbierfestival in gesprek raakte met iemand van Lowlander Beer Co. was ze verkocht. Business-studente Selina van Tunen zocht het merk op, solliciteerde voor een stage en ging aan de slag als marketingstagiaire: “Ik voelde me na een week helemaal op mijn plek!”

Meewerken met de marketing

Selina vertelt: “Lowlander Beer Co. is een kleinschalig bedrijf; het bestaat sinds 2016 en is sindsdien hard gegroeid. Het team is klein en we delen één passie: goed bier met lekker eten.” Waarom ze bij dit bedrijf stage wilde lopen? “De marketing van Lowlander vind ik super; kijk alleen al naar de verpakking! Hier wilde ik graag aan meewerken.”

“Helemaal op mijn plek”

“De eerste dag vond ik spannend: hoe zou ik het doen, wat zouden precies mijn taken zijn, enzovoorts. Ook moest ik even wennen aan het vroege opstaan. Als ik naar Tio ga, stap ik een kwartier voor de les op mijn fiets. Dat is nu wel even anders!” Selina vervolgt enthousiast: “Maar gelukkig went het snel. Iedereen is aardig en behulpzaam, en ik voelde me na een week helemaal op mijn plek!”

Hard werken en je rust pakken

Selina heeft veel verschillende taken: “Ik ben bezig met displays, help met content voor social media, ben bezig met de nieuwe Lowlander webshop, events, en nog veel meer! Ik kreeg hier al meteen veel verantwoordelijkheid, daar leer ik enorm veel van. Het is hard werken, maar ook veel plezier hebben! En heel belangrijk: ik heb hier geleerd hoe je je rust moet pakken tussen het harde werken door.”

Studiecoach altijd bereikbaar

Hoewel haar stage vlekkeloos verloopt, is Selina blij met de begeleiding van Tio: “Het is fijn dat je altijd bij Tio kunt aankloppen als er problemen zijn.” “Mijn studiecoach is altijd bereikbaar, en mijn stagebegeleider is ook al langs geweest.” Ook de vakken die ze tot nu toe heeft gevolgd, hebben bijgedragen aan de stage: “Bijna alle vakken die ik tot nu toe heb gehad bij Tio zijn nuttig voor mijn stage. Zeker de vakken communicatie, e-commerce en marketing sluiten goed aan bij mijn taken als stagiaire.” En als ze geslaagd is? “Dan ga ik zeker nog een keer bij Lowlander langs!”

Volg Selina op LinkedIn