1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij bol.com

Stage bij bol.com

De vindbaarheid van bol.com verbeteren

Jord Nater, student International Business Management, liep deze zomer drie maanden stage bij bol.com. Dit bedrijf behoeft natuurlijk geen introductie. Maar hoe is het om als student bij deze webwinkel stage te lopen? Lees hieronder Jord zijn verhaal.

“Ik koos voor bol.com omdat het een jong en dynamisch bedrijf is waar je heel veel vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je wordt niet als stagiair gezien maar juist volwaardig opgenomen in het team. Daarnaast speelde de functie en de grote van het bedrijf ook mee in mijn keuze. Ik wilde namelijk zeker weten dat dat ik goed begeleid zou worden tijdens de stage en bij bol.com hebben ze hier enorm veel ervaring mee.”  

Google 

Jord houdt zich bij de webwinkel bezig met de zichtbaarheid van bol.com in Google: “Wanneer je opzoek bent naar je nieuwe studieboeken, zorg ik ervoor dat je ze gemakkelijk via Google kunt vinden bij bol.com.” Daarnaast deed Jord nog kleine onderzoeken: “Ik deed Keyword onderzoeken voor verschillende concurrentie analyses.”

Één team, één taak 

“Het leukste van de stage vond ik dat je meteen deel uitmaakt van het team. Er is ruimte om je eigen inzichten kwijt te kunnen en je kunt aangeven waar je je echt op wilt focussen. Ze houden echt rekening met eigen ontwikkeling.” Jord leerde zo op zijn stage dat je moet blijven innoveren: “je moet altijd denken aan wat je volgende stap gaat zijn in een proces. Zo blijf je meegroeien met de behoefte van de consument.” 

Goedkoop lunchen! 

Over de werksfeer had Jord bij bol.com niet te klagen: “Er was een grote kantine waar je goedkoop kon lunchen en ze hebben zelfs een AH To Go in het pand zitten.” Verder waren er ook veel activiteiten buiten het werk om: “Elke vrijdag was er een borrel, we gingen eens bootje varen en af en toe ga je een avond het je eigen team uit.” 

Stage-uur op Tio 

Aan Jord zijn stage ging natuurlijk een kleine zoektocht vooraf: “Elke week hadden we op Tio een stage-uur. Hierin werd vooral gesproken over wat voor stages je kon gaan lopen en wat voor opdrachten je moest gaan doen. Daarnaast kwam de studiecoach met veel suggesties.” Uiteindelijk kwam Jord tijdens de E-commerceles op het idee om bij bol.com te solliciteren: “Toevallig was er net twee uur daarvoor een vacature voor SEO-stagiair online gekomen op hun eigen website. Dus daar heb ik meteen op gereageerd.”

Volg Jord op LinkedIn.

Lees meer over: e-commerce, online marketing, stage