1. Home
  2. Nieuws
  3. Toerismestage in Cambodja

Duurzame toerismestage in Cambodja

Danique Lidner, studente Internationaal Toeristisch Management, loopt stage bij een reisbureau in Cambodja. Lees hieronder meer over haar werkzaamheden en ervaringen! Danique: "Khiri Travel in Cambodja houdt zich veel bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecotoerisme. Essentieel voor het behoud van een bestemming. Die manier van werken sprak mij erg aan."

Het leiden van een projectteam

"Mijn hele stage gaat om het certificeren van Khiri Travel Cambodia. Momenteel leid ik een speciaal team binnen het bedrijf dat zich bezighoudt met duurzaamheid. Ik breng de verschillende kantoren in Cambodja met elkaar in contact en bereid ze voor op het assessment van Travelife. Verder maak ik een strategisch plan voor de komende twee jaar zodat ze zich constant kunnen verbeteren volgens de nieuwste ISO-normen."

Andere werkcultuur

"Het werken in een andere cultuur leek mij wel een uitdaging. En dat is het ook, maar op een hele andere manier dan ik had verwacht. Ik was vooral bang mensen per ongeluk te beledigen met de 'Dutch directness', maar de grootste uitdaging blijkt toch wel de hele andere werkcultuur."

"Als 'postzegellandje' bestaat er in Nederland voor alles wel een regel en is alles tot in de details vastgelegd. Dit is compleet het tegenovergestelde in Cambodja. Dit is ook te merken in de werkhouding van de locals. Ze zijn net zo gemotiveerd, maar de manier van communiceren en van werk oppakken is heel anders."

Kennis toepassen

"Het opzetten van een projectteam binnen een bedrijf is erg leerzaam. Ik heb veel gehad aan de communicatielessen en e-touroperating & business travel. Ook mijn kennis van duurzaam toerisme komt goed van pas, want ik heb hier in de praktijk kunnen zien hoe duurzaamheid binnen een bedrijf werkt. Het is een uitdagende stage. En het is leuk dat het een project is wat ik bij elk bedrijf zou kunnen doen en niet alleen binnen een toeristisch bedrijf."

Volg Danique op LinkedIn

Lees meer over: internationaal, stage, toerisme