1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage lopen op tropisch Curaçao!

Stage lopen op tropisch Curaçao!

Toen in Nederland de kachels een standje of drie hoger werden gedraaid vanwege de vrieskou en de sneeuw, zat derdejaarsstudente Internationaal Toeristisch Management Anick van den Berg heerlijk in de warme zon van Curaçao. Zij liep hier namelijk van januari t/m eind april stage. Lees hieronder haar verhaal. 

"Mijn stage was bij Wereldstage Curaçao in Willemstad. Wereldstage is de stageorganisatie die alles regelt rondom stages op Curaçao. Zo bemiddelt Wereldstage Curaçao tussen bedrijven en stagiaires voor stages, regelt ze de huisvesting, boekt ze vliegtickets en helpt ze bij de verzekering en vergunning. Daarnaast kan je bij Wereldstage ook terecht voor vrijwilligerswerk of voor (tijdelijk) werk op Curaçao. Wereldstage heeft een klein team en dat past ontzettend goed bij mij. Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis binnen het bedrijf. We werkten allemaal onwijs hard, maar er was ook genoeg tijd om even lol met elkaar te maken. Fijne en leuke collega’s zijn, in mijn optiek, de belangrijkste basis voor een geweldige stage!"

Events bij Wereldstage

"Bij Wereldstage heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd, die met name event- en marketing-gerelateerd waren. Zo heb ik een groot evenement georganiseerd, het KICK-OFF Event. Twee keer per jaar, in september en in februari, wordt dit evenement gehouden. Het is de start van het ‘seizoen’. Het evenement is bedoeld om alle nieuwe studenten kennis met elkaar te laten maken. Er waren verschillende sportieve activiteiten waaraan de studenten konden deelnemen. Zo konden zij kiezen uit windsurfen, bootcampen, suppen en snorkelen. De dag werd afgesloten met een gezellige BBQ en een loterij waar mooie prijzen gewonnen konden worden.

Voor dit evenement heb ik de alle activiteiten en de BBQ geregeld, locatiebezoeken gedaan en contact gehad met partners. Ook heb ik ervoor gezorgd dat er supergave prijzen voor de loterij weggegeven konden worden. Andere evenementen die ik organiseerde waren welkomstborrels voor studenten en een Wereldstage-BBQ. Het is leuk om op deze manier theorie en praktijk met elkaar te combineren.

Naast de organisatie van events hield ik mij ook bezig met de marketing van Wereldstage. Zo hield ik de social media van Wereldstage bij en schreef ik artikelen voor op de website van Wereldstage. Dit waren bijvoorbeeld verhalen van studenten over hun stage op Curaçao."

Tijd voor ontspanning

"Naast al het harde werken is er uiteraard ook tijd voor wat ontspanning. Zelf ontspan ik door te sporten en dat heb ik hier dan ook gedaan. In het weekend kan je ook genoeg dingen doen. Heerlijk is om bijvoorbeeld naar een van de vele strandjes te gaan. Ook heeft Curaçao veel andere natuur. Zo heb je Shete Boka richting Westpunt, waar de zee tegen de kust botst. Ook heb je daar in de buurt het Christoffel National Park, waar je prachtig kunt wandelen. Een absolute must is de Christoffelberg beklimmen. Dit is het hoogste punt van Curaçao en bij helder weer heb je prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Curaçao heeft (helaas) ook een groot slavenverleden. Op het eiland zijn verschillende landhuizen te vinden, waar je deze geschiedenis kunt terug vinden, net als in het Kura Hulanda museum in Willemstad."

"Al deze dingen (en meer) heb ik allemaal gedaan tijdens mijn stage. Kortom, ik heb een erg leuke tijd gehad op Curaçao!"

Volg Anick op LinkedIn en via haar blog Blissfull Roads