1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij Djoser: specialist in rondreizen

Stage bij Djoser: specialist in rondreizen

Studente International Toeristisch Management Anick van den Berg: "We zijn alweer een aantal weken onderweg en de eerste deadlines voor het nieuwe studiejaar moeten alweer worden gehaald. Voor je gevoel is de stage al een heel lange tijd geleden. Het is echter een mooi moment om nog even terug te blikken op de stageperiode. Deze keer mijn stage bij Djoser."

Groepsreizen

"Djoser is een touroperator die groepsrondreizen organiseert over de gehele wereld. Er zijn drie productlijnen; Djoser Rondreizen, Djoser Junior en Djoser Wandel & Fiets. Ik heb stage gelopen op de Djoser Junior-afdeling. Djoser Junior zijn groepsrondreizen speciaal voor families met kinderen. Ik heb persoonlijk ook een band met dit product, omdat ik zelf ook drie keer met Djoser Junior ben mee geweest. Dat was ook een van de redenen waarom ik graag bij Djoser stage wilde lopen."

Voelde me thuis

"Mijn stage begon op maandag 2 mei. Ik was heel erg zenuwachtig, maar bij de eerste ontmoeting met mijn bedrijfscoach Petra voelde ik mij direct thuis. Het contact met mijn collega’s was ontzettend gezellig en bijna iedereen maakte wel een praatje met mij. De sfeer op kantoor is heel erg no-nonsens en dat past helemaal bij mij."

Contact met klanten en agenten

"Ik begon mijn dag met beantwoorden van mails. Vaak vragen van klanten, maar ik had ook contact met lokale agenten. Zij vroegen mij bijvoorbeeld om kamer- of paspoortlijsten op te sturen. De agenten waren ontzettend aardig en wilden mij ook graag met alles helpen."

Uiteenlopende werkzaamheden

"De werkzaamheden de rest van de dag liepen ontzettend uiteen. De ene keer moest ik hotels invoeren in het boekingssysteem en de andere keer maakte ik een concurrentieanalyse. Een belangrijke taak, waren de voorbereidingen die ik moest treffen voor de reisbegeleiders. Ik maakte informatiemappen en hielp soms bij de inwerksessies. Verder beantwoordde ik klantvragen via de telefoon. Soms wilden ze zelfs telefonisch een reis boeken. Het was niet mijn favoriete bezigheid, maar ik heb er ontzettend veel van geleerd!"

Leuke en leerzame tijd

"Het waren 15 intensieve weken, maar ik heb een heel erg leuke en leerzame tijd gehad bij Djoser. Volgend jaar wil ik naar het buitenland; waarschijnlijk naar Engeland."

Volg Anick op LinkedIn.

Lees meer over: stage, toerisme, vwo