1. Home
  2. Nieuws
  3. Van intern naar F&B-supervisor

Van intern naar F&B-supervisor

Of hij in zijn eentje een heel restaurant wilde runnen met zes man personeel onder zich? Tio-student Myrco von Brucken Fock liep nog maar net stage als F&B-medewerker bij Hotel de Vere, maar over die vraag hoefde hij niet lang na te denken. Hij ging de uitdaging aan en klom op tot supervisor van het restaurant. Myrco: “Heel gaaf dat ik de ruimte kreeg om te groeien. Ik heb er veel van geleerd.”

Stage op historisch landgoed

Myrco liep stage bij Hotel De Vere Horsley Estate, in East Horsley, UK. “Het is een conferencing hotel met 180 kamers”, vertelt hij. “Voornamelijk gericht op zakenmensen. Het hotel staat op een oud landgoed. Een deel van de kamers bevindt zich in Horsley Towers; een soort kasteel van een paar honderd jaar oud, heel gaaf.”

Verantwoordelijk voor restaurant

Als F&B-supervisor was Myrco verantwoordelijk voor het restaurant. “Ik stuurde het team aan en zorgde dat alles gedurende de avond goed verliep. Het kon erg druk zijn; soms zaten er wel 200 gasten te eten. Naast het aansturen van het team overlegde ik met de keuken, zorgde ik dat het restaurant er verzorgd uitzag en dat naderhand alles weer netjes was voor de volgende dag.”

Van F&B-medewerker tot supervisor

Het lijkt of hij nooit anders heeft gedaan; toch begon Myrco zijn stage niet als supervisor. “Ik begon als F&B-medewerker. Al na een paar weken vroegen ze of ik een avondshift als supervisor wilde proberen”, legt hij uit. “Dat ging goed en ik mocht het vaker doen. De laatste twee maanden heb ik het restaurant, met een team van medewerkers onder me, in mijn eentje gerund.”

“Heel gaaf dat ik zo veel verantwoordelijkheden kreeg”, gaat Myrco enthousiast verder. “Ik kreeg de ruimte om te groeien. Die ruimte heb ik gepakt; ik heb er veel van geleerd.”

Beste van beide werelden

Myrco studeert Hotel- en Eventmanagement op Tio Hengelo. Toen hij na zijn middelbare school 20 maanden in Australië woonde en werkte, besefte hij dat hij graag iets met evenementen en hospitality wilde doen. “Ik koos voor HEM van Tio; een beetje van allebei. Daarmee kan ik straks alle kanten op én het staat mooi op mijn cv. De opleiding is erg op de praktijk gericht, ook dankzij de docenten die uit het werkveld komen, dat vind ik fijn.”

Juiste keuze

“Ik kijk terug op een leuke en uitdagende stage. Dat ik al zo snel het vertrouwen kreeg om zo veel verantwoordelijkheid te dragen, vond ik heel leuk. Ik kon daardoor echt laten zien wat ik kan. Zowel mijn stagebedrijf als mijn opleiding zou ik aanraden bij anderen”, zegt Myrco tot slot. “Daardoor besef ik dat ik de juiste keuzes heb gemaakt!”

Volg Myrco op LinkedIn

We hebben Mycro gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend