1. Home
  2. Nieuws
  3. Hotelschoolstudente loopt stage midden in de jungle

Hotelschoolstudente Noah loopt stage midden in de jungle

Aan de oevers van de heilige rivier de Ayung, in een tropisch regenwoud op Bali, ligt het Ayung Resort Ubud. Een luxe 5-sterrenresort waar je je in een groen paradijs waant. Hotelschoolstudente Noah Bol loopt er stage. Noah: “De omgeving is heel mooi; ik trek er vaak op uit om het eiland te verkennen."

Populaire huwelijksreisbestemming

“Het Ayung Resort Ubud is een resort met 54 kamers en villa’s in de plaats Ubud op Bali”, vertelt Noah. “Het resort ligt midden in de jungle. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op het regenwoud. Vooral de villa’s zijn heel gaaf, die worden veel geboekt door ‘honeymooners’. Verder bevindt zich veel kunst in het resort; de frontoffice was bijna een soort museum door alle kunst. De oorspronkelijke eigenaar was een kunstverzamelaar, vandaar.”

Gevarieerde werkzaamheden

Tijdens haar stage werkt Noah op meerdere afdelingen. “De eerste maand heb ik geholpen in het restaurant bij het ontbijt en de lunch. De tweede maand werkte ik ‘s ochtends in het restaurant en daarna frontoffice. Hier help ik bij het in- en uitchecken van de gasten. En deze laatste maand doe ik ook de social media erbij.”

“Frontoffice vind ik het leukste om te doen”, gaat Noah verder. “Dat was nieuw voor me; met werken in een restaurant had ik al ervaring. Verder zijn de mensen superaardig en heb ik hele lieve collega’s. En de locatie is natuurlijk gaaf. In de weekenden trek ik er vaak op uit met een scooter om het eiland te verkennen.”

Andere werkcultuur

Aan de cultuurverschillen moest Noah wel even wennen, vertelt ze. “Alle werkzaamheden gaan in een heel rustig tempo en de mensen werken niet per se heel efficiënt. Wat je in Nederland in je eentje zou doen, doe je daar bij wijze van spreken met z’n vijven. Dat is wel even wennen. Maar tegelijkertijd ook leerzaam, zo’n andere werkcultuur.”

Daarom Tio

Noah studeert hbo Hotel- en Eventmanagement. “Ik wilde eerst naar de hotelschool, maar ik was na mijn examen nog te jong. Omdat mijn neef aan Tio studeerde en daar altijd heel positief over was, dacht ik aan Tio. De opleiding bevalt prima en het gaat heel goed. Ik koos voor het Engelstalige programma, dat leek me handig in het werkveld.”, zegt Noah tot slot. “En het kwam me tijdens mijn stage, waar voornamelijk Engels werd gesproken, al goed van pas!”

Volg Noah op LinkedIn

We hebben Noah gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed