“Tijdens mijn stage krijg ik alle facetten van de modebranche mee”

Danique Kreuk (18) is van nature een perfectionist, maar weet ook dat fouten maken menselijk is. “En gelukkig vangt mijn stagebegeleider Marinka mij op als er dingen beter kunnen. Dat is het fijne van een kleine, maar persoonlijke stageplek; ik leer zo veel!” Lees hier haar verslag over haar stage.

Stage in de modebranche

“Ik had vooraf gedacht dat mijn opleiding Commercieel Business Management iets creatiever zou zijn. Dus om ook die tak van sport onder de knie te krijgen besloot ik om stage te lopen in de creatieve sector. ‘’MOOST Wanted’’ is een mooi, informeel bedrijf in de modebranche met een powervrouw aan het roer. Eigenaresse Marinka begon in San Francisco met het maken van armbandjes en verhuist volgende week met haar bedrijf naar de Keizersgracht in Amsterdam; zo gaaf om dit mee te maken!”

Veel verantwoordelijkheden

“Omdat we met maar drie mensen op kantoor zijn, heb ik veel verantwoordelijkheden. Ik mag veel doen. Ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die zeggen ‘Geef mij maar 1 taak en dan doe ik die goed’, maar ik vind het fijn dat ik alle kanten van het bedrijf leer kennen.
Als een soort allrounder krijg ik alle facetten van de modebranche mee. Ik betaal facturen, denk op creatief vlak mee met Marinka en doe de communicatie met de klanten en onze partners. Ook de klachten komen in mijn mailbox terecht. Ik vind het een uitdaging om uiteindelijk ook díe mensen bij dit bedrijf betrokken te houden!”

Stressbestendig

"Je moet wel stressbestendig zijn. Ik kom mezelf wel tegen, hoor! Soms zijn er wel twintig dingen op één dag die afgehandeld moeten worden. Je moet gestructureerd te werk gaan en alles bijhouden op een heldere to-do-list; leermomentje! Niets is onbelangrijk.
Marinka vindt het ook heel belangrijk dat je jezelf bent; alleen dan haal je alles uit je stage. Voordat ik hier naar binnen liep hadden we telefonisch al een heel leuk gesprek gehad. Het voelde meteen goed. Soms heb je dat. Niet alleen de kennis van iemand, ook de drive en het enthousiasme spelen mee! Het is belangrijk dat je een stageplek zoekt waar je niet even in 3 maanden je studiepunten haalt, maar dat je diezelfde punten haalt op een plek waar je wat leert en jezelf kan zijn."

Beter leren schrijven op Tio

"Schrijven heb ik eigenlijk altijd heel leuk gevonden, maar de schrijfvakken op Tio hebben zeker bijgedragen aan mijn vaardigheden nu. Zo heb ik voor ‘’MOOST Wanted’’ de nieuwsbrief geschreven en dat is toch echt anders dan een gewone mail. Maar ook het vak ‘Internationale Handel’ is nuttig. Als ik internationale suppliers moet zoeken, helpt die kennis mij op weg."

Ook persoonlijk groei doorgemaakt

"Ik had niet echt specifiek een doel met deze stage, ik ben er open-minded in gegaan. Ik merk wel dat ik zelfverzekerder ben geworden en dat ik meer mijn grens durf aan te geven. Dat geeft me een goed gevoel. Ja, deze stage is echt geslaagd! Zowel inhoudelijk als persoonlijk; en dát is ook belangrijk."

‘’Education is the most powerful weapon u can use to change the world’’ – Nelson Mandela

 Volg Danique op LinkedIn.

Lees meer over: business, stage