1. Home
  2. Nieuws
  3. Achter de schermen bij RAI Amsterdam

Stage: Achter de schermen bij RAI Amsterdam

Er zijn maar weinig plekken waar je als eerstejaars business-student meer kan leren dan bij de internationale beurs- en congresorganisatie RAI Amsterdam. En dat is precies de reden dat de ambitieuze Bram Oosterloo er stage wilde lopen. “Deze stage is perfect om op meerdere gebieden ervaring op te doen, ik krijg van alles iets mee.”

“Binnen de RAI Amsterdam werk ik bij het team Greentech”, vertelt Bram enthousiast. “Dat is een beurs gefocust op de tuinbouwtechnologie die jaarlijks plaatsvindt in de RAI. We organiseren de beurs zelf; van de invulling van het programma tot de opbouw en van het aantrekken van exposanten tot de marketing. De beurs blijft maar groeien, het is superleuk om daar onderdeel van uit te mogen maken.”

1001 dingen te doen

Bram werkt er als allround stagiair. “Dat betekent dat mijn werkzaamheden heel gevarieerd zijn en ik bij veel projecten betrokken ben. Zo ga ik vaak op klantenbezoek, werk ik met statistieken, praat ik veel met mensen, houd ik me bezig met marketing en sales, neem ik evaluaties door, etc. Ontzettend leerzaam”, zegt Bram. “Zo krijg ik van alles iets mee.”

“Ik wilde graag een brede stage”, gaat Bram verder. “Waar ik veel mogelijkheden krijg om mijzelf te ontwikkelen. Deze stage is daar perfect voor. Ik ben bij veel dingen betrokken en heb al veel geleerd, ook over mezelf. Zo weet ik nu dat ik statistieken en finance leuker vind dan marketing en sales bijvoorbeeld.”

Van Chinezen tot Amerikanen

“Een leuk onderdeel van deze stage vind ik het klantencontact. Ik ontmoet klanten van over de hele wereld, dat is interessant”, vertelt Bram. “Vanaf het begin van mijn stage werd ik overal bij betrokken en word ik echt serieus genomen; ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Een aantal voorstellen die ik heb gedaan, zijn zelfs echt uitgevoerd. Dat is gaaf.”

Businessopleiding met veel mogelijkheden

Dat Bram International Business Management studeert, is niet helemaal toevallig. “Economie is altijd mijn sterkste kant geweest. Mijn familie is ook werkzaam in de economische branche, ik ben ermee opgegroeid. Het is een brede opleiding waar je veel kanten mee op kunt.

Met twee handen

Tijdens zijn stage heeft Bram al ontzettend veel geleerd. “Hoe de hiërarchie in zo’n organisatie werkt, en hoe je in teamverband moet werken. Maar vooral dat je met internationale klanten altijd rekening moet houden met cultuurverschillen. Met Chinese klanten praat ik bijvoorbeeld veel rustiger dan met Amerikanen en overhandig ik een visitekaartje met twee handen. Dat zijn interessante dingen om te leren.”

Volg Bram op LinkedIn

We hebben Bram gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: business, ratings, sales, stage