1. Home
  2. Nieuws
  3. Naar Shanghai voor stage en succesconcept

Naar Shanghai voor stage en succesconcept

Business-student Ardin Dekker loopt stage bij private equity-bedrijf Paragon Partners Asia in Shanghai, China. Een bedrijf dat vermogen verzamelt, bijvoorbeeld via investeerders, en dat investeert in niet-beursgerelateerde bedrijven. De ambitieuze businessstudent geeft er leiding aan het salesteam. Ardin: “Een rol die volledig nieuw voor me was, superleerzaam dus. Deze stage in Shanghai is een hele gave ervaring!”

Van stagiair tot supervisor

Paragon Partners Asia heeft meerdere kantoren”, legt Ardin uit. “Het kantoor waar ik stage loop, in het investor outreach team, focust zich voornamelijk op onroerend goed. Het salesteam zoekt uit welke investeerders interessant zijn. Ze doen de research en zijn verantwoordelijk voor het eerstelijns contact. Als supervisor geef ik leiding aan het team, zorg ik dat er potentiële investeerders gevonden worden en dat de interne communicatie goed verloopt.”

Het ontwikkelen van zijn leadership skills vindt Ardin een leuk aspect van zijn stage, vertelt hij. “Die leidinggevende rol was echt nieuw voor me. Al die verantwoordelijkheden, dat was best wennen. Maar ik heb er al veel van geleerd; het is een belangrijke ervaring waar ik later nog veel aan ga hebben.”

Verstand van onroerend goed

Het onderzoek dat Ardin naast zijn dagelijkse taken uitvoert, gaat over ‘distressed debts’ (noodlijdende schuldbeleggingen) in relatie tot het verhogen van de omzet van Paragon Partners. “Een heel ingewikkeld onderwerp”, vertelt hij. “Maar wel heel interessant en het is enorm leerzaam. Wanneer ik nu door Shanghai loop, kan ik goed inschatten hoeveel gebouwen waard zijn. Met die kennis ben ik heel blij.”

Daarnaast wist Ardin ook nog ‘even’ een heel CRM-systeem te implementeren. Ardin moet lachen. “Dat hadden ze nog niet. Ik heb een systeem geïmplementeerd dat helemaal gecustomized kan worden. En het werkt, dus dat is top.”

Honoursprogramma

Ardin studeert International Business Management. Een topstudie, zegt hij zelf. Hij neemt deel aan het honoursprogramma en heeft ervoor gekozen, naast IBMe, óók de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap te volgen. “Best pittig en uitdagend”, geeft hij toe. “Ik moet er wat vrije tijd voor opgeven. Maar dat ik daardoor gewoon twéé bachelorprogramma’s in drie jaar kan volgen en veel nieuwe mensen leer kennen, is supergaaf!”

Succesconcept: Glow in the bar

Dat Ardins stage hem naar China bracht, komt hem goed uit. Tijdens het project Student Company afgelopen studiejaar bedacht en ontwikkelde hij samen met een mede-student glow in the bar: een lichtgevende onderzetter met druksensor en orderingssysteem – een veelbelovend concept waarvan de patentaanvraag al is gedaan. “We hopen dat deze onderzetters een verzamelobject worden,” aldus de jonge ondernemers. “Voor horeca-uitbaters betekenen ze minder opruimwerk, meer klantbinding en goede marketing.”

“We willen het product daadwerkelijk op de markt brengen. In Shanghai is de productie veel goedkoper”, vertelt Ardin tot slot. “Nu ik zelf in China ben, laat ik het product hier dus verder ontwikkelen en ‘marktready’ maken. Mogelijk wordt het ook op de Chinese markt aan de man gebracht.” Wat begon als een studie-opdracht, is zo aan het uitgroeien tot veelbelovend bedrijf!

Volg Ardin op LinkedIn

We hebben Ardin gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend