1. Home
  2. Nieuws
  3. Bijzondere presentaties tijdens het project Student Company

Ideeën presenteren met rook, vuurwerk en een stroboscoop

Studenten presenteren ondernemingen tijdens finale Student Company

Bedenk een product, voer marktonderzoek uit, stel een ondernemingsplan op en aan de slag met je eigen onderneming! Die opdracht kregen tweedejaarsstudenten International Business Management tijdens het project Student Company. Welke studenten hebben het beste idee?

Vuurwerk en rook

Belangrijk tijdens finales: verras de jury! Hoewel alle studenten al ‘dressed to impress’ waren, bedacht één groep studenten een wel heel creatieve manier om de jury te imponeren. Met discomuziek, een stroboscoop, vuurwerk en zelfs een rookmachine presenteerden ze hun idee over een lichtgevende onderzetter, waarvan ze het model zelf hadden laten ontwikkelen in China. Glow in the bar!

Extra opvallen

Met de onderzetter volgen studenten Ardin, Bram, Luuk, Alexander en Daan van Tio Amsterdam een trend op horecagebied: mensen bestellen steeds vaker flessen dure drank om ‘gezien te worden’. Met zo’n lichtgevende onderzetter val je dus extra op! En het blijft niet bij een idee: de patentaanvraag is al gedaan, en student Ardin gaat deze zomer naar China: “Ik hoop het product daar verder te ontwikkelen en mogelijk ook op de Chinese markt aan de man te brengen.”

Onder de indruk

De jury was zo onder de indruk dat Glow in the bar de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Jurylid Peter van Hooft, Director TNO South East Asia Business Development licht toe: “We vonden de pitch erg bijzonder, en het is belangrijk dat jullie al bezig zijn met het patent. Daarnaast is dit een product dat ook nog doorontwikkeld kan worden, bijvoorbeeld naar andere kleuren.” Daan van het winnende team is trots: “Echt een eer dat we hebben gewonnen.”

Meer prijswinnaars

De tweede prijs gaat naar Isabella met haar onderneming Tribal: ze laat t-shirts bedrukken met een mooi logo en heeft er al 53 van verkocht. Easy Squeezy van studenten Ermely, Roeland, Aron, Joost, Amber en Nina mag de derde prijs in ontvangst nemen: zij bedachten een tandpastadispenser voor (oudere) mensen die door bijvoorbeeld reuma last hebben van hun handen. Handig!

Genoeg ideeën voor nieuwe ondernemingen dus!

Bekijk het studieprogramma