1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij gamebedrijf Ubisoft in Australië

Stage bij gamebedrijf Ubisoft in Australië

"Die kans heb ik direct aangegrepen!"

Stage lopen in het buitenland? Daar draait Pieter Bas Groeneveld, student Commercieel Business Management, zijn hand niet voor om: hij reisde naar de andere kant van de wereld voor zijn stage en kwam uit bij Ubisoft in Australië. “Leuk dat ik hier mijn kennis van games en e-Sports kan combineren met de verschillende vakken die ik tijdens mijn opleiding heb gehad.”

Kans bij Ubisoft

Het vinden van een stage was voor Pieter Bas geen probleem: “Bij het zoeken van een stage word je wekelijks geholpen door je stagebegeleider van Tio die je verschillende suggesties geeft. Daarnaast kun je in de stagelessen direct contact opnemen met een mogelijke stageplek. Maar uiteindelijk kreeg ik mijn stageplek bij Ubisoft aangeboden via een collega van mijn vader. Die kans heb ik direct aangegrepen!”

Goede aansluiting vakken op stage

“Mijn functie bij Ubisoft is pr- en marketingstagiair. Ik houd me bezig met het data management, het maken van verschillende analyses en het creëren van de maandelijkse rapportage over GaaS-games (Games as a Service).” Pieter Bas vervolgt enthousiast: “Super leuk dat ik hier mijn kennis van games en e-Sports kan combineren met de verschillende vakken die ik heb gehad op de opleiding Commercieel Business Management! Vooral de vakken Sales- en Accountmanagement, Marketing, E-commerce en Mini-onderneming sluiten goed aan op mijn stage.”

Ook tijd voor gezelligheid

En hoe bevalt het werken in zo’n grote organisatie? “De werksfeer valt me erg mee: ik had verwacht dat iedereen continu heel serieus aan het werk zou zijn, maar gelukkig wordt er genoeg gelachen en is er ook ruimte voor persoonlijke en minder serieuze zaken. Daarnaast leer ik hier veel, vooral over het belang van communicatie. Ubisoft laat mij zien hoe het is om in een bedrijf te werken waarin zowel lokale als internationale communicatie, bijvoorbeeld met ons hoofdkantoor, een grote rol spelen.”

Doorstuderen bij Tio

Toekomstplannen heeft Pieter Bas ook: “Tio’s kleinschaligheid, sfeer en mogelijkheid om versneld te studeren bevallen mij goed, en ik ben nog niet klaar met leren! Als ik mijn diploma voor Commercieel Business Management op zak heb, ga ik daarom door met de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap aan Tio.”

We hebben Pieter Bas gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed