1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage in aandelen en obligaties

Stage in aandelen en obligaties

Darryl Hopman studeert International Business Management en loopt stage bij Noordam Vermogensbeheer. Tijdens het vak Trading Securities is zijn interesse in aandelen en opties sterk vergroot. Darryl: “Ik moest nog een stage regelen en ben toen op zoek gegaan naar bedrijven en branches die dagelijks werken met aandelen en andere beleggingsvormen. De vermogensbeheerbranche is hiervoor de juiste.”

Klein bedrijf

Het bedrijf waar Darryl stage loopt is klein en gevestigd in Baarn. “Doordat het een klein bedrijf is hangt er een gemoedelijke sfeer. Ik vind dat erg belangrijk en de keuze was dus snel gemaakt”, vertelt Darryl.

Trading Securities

Darryl had verwacht dat de stage makkelijker zou zijn. Door het vak Trading Securities had hij het gevoel dat hij al behoorlijk wat wist. Eenmaal begonnen bij Noordam Vermogensbeheer, bleek er nog veel te leren te zijn. “Ik heb elke dag geleerd, wat het natuurlijk erg leuk maakt. Daarnaast is de branche toch wel een lastige om in stage te lopen.” Wat hem mee viel was dat hij alles mocht weten wat er binnen het bedrijf speelde en hoe het er aan toe ging. Darryl: “Dit gaf mij veel vertrouwen waardoor ik meteen een fijn gevoel had bij het bedrijf.”

Werkzaamheden

Darryl’s voornaamste taak was het onderzoek dat hij deed voor het bedrijf naar een alternatieve beleggingsvorm. Daar heeft hij erg veel tijd ingestoken. “Daarnaast waren mijn taken: performance overzichten maken, mandaat controles, performance fee berekenen, dossiers bijwerken, nieuwe klanten aanmelden bij de bank en nog een aantal kleine dingen die uitgezocht moesten worden op het gebied van aandelen, obligaties enzovoort”, vertelt Darryl.

Na de studie

“Als ik straks geslaagd ben, ga ik rustig bekijken wat ik ga doen. Ik neig ernaar om door te leren maar door de stages die ik heb gelopen begint het bedrijfsleven ook steeds meer te kriebelen. Ik moet dus nog alles goed op een rijtje zetten en bedenken wat ik nou precies wil om zo de beste keuze te maken”, zegt Darryl.

Volg Darryl op LinkedIn.

Lees meer over: business, stage