1. Home
  2. Nieuws
  3. Deze stage-ervaring gaat me helpen in de toekomst

“Deze stage-ervaring gaat me helpen in de toekomst”

Wat doet een ondernemende commercieel businessmanager in spé die een uitdagende en Engelstalige stage zoekt, maar de zomer het liefst in Barcelona doorbrengt? Mbo businessstudent Thomas Vervenne wist het wel: hij ging deze zomer aan de slag bij W4NTED, een organisatie voor outdooractiviteiten, in hartje Barcelona. Thomas: “Het is een geweldige ervaring, ik leer zo veel hier.”

Veel verantwoordelijkheden

W4NTED is een fietsverhuurbedrijf dat daarnaast outdooractiviteiten aanbiedt. Thomas loopt er stage samen met studiegenoot Jordan Vinkenburg. “In het begin keken we met alle werkzaamheden mee”, vertelt Thomas. “Al snel kregen we steeds meer verantwoordelijkheden. Het bijhouden van de sociale media bijvoorbeeld. Even later kregen we zelfs de verantwoordelijkheid over onze eigen winkel. Dus: openen en sluiten, het systeem starten, alles netjes klaarzetten en vervolgens klanten scoren. Hiervoor fietsten we vaak in de buurt van de winkel.”

Internationale bedrijfscultuur

“Het leukste aan deze stageplek vind ik het samenwerken met mensen van over de hele wereld”, gaat Thomas verder. “In totaal werken er ruim tien nationaliteiten bij W4NTED. Die internationale sfeer bevalt me goed. Ik wilde tijdens mijn stage graag mijn Engels verbeteren en dat lukt hier prima. Hoewel Spanje geen Engelstalig land is, wordt er in het zakenleven veel Engels gesproken.”

Commercieel denken

Niet alleen zijn Engels verbetert. Thomas: “Het direct werken met klanten heb ik hier geleerd, net als commercieel denken. De vakken Mini-onderneming, Internationale Handel en Engels sluiten goed aan op m’n stage. Ik kan die kennis nu direct toepassen in de praktijk.”

Met Tio investeren in de toekomst

De ondernemend ingestelde Thomas koos heel bewust voor Tio. “Ik koos voor Tio omdat ik mijn mbo-opleiding versneld wilde afronden, maar wel kwalitatief goed onderwijs wilde volgen”, licht hij toe. Met de mbo-opleiding Commercieel Business Management kan hij concreet aan zijn toekomst werken. “Het opstarten van een mini-onderneming vond ik bijvoorbeeld heel leuk; ik zie veel mogelijkheden voor mij op dit gebied. En ook deze stage zal me helpen in de toekomst!”

Volg Thomas op LinkedIn.

Lees meer over: business, ondernemend, stage