1. Home
  2. Nieuws
  3. Stages voor alle studierichtingen bij ABN AMRO MeesPierson

Stages voor alle studierichtingen bij ABN AMRO MeesPierson

"Het is leuk om te laten zien dat de sfeer binnen ABN AMRO Meespierson vaak informeler is dan studenten denken en dat er veel mogelijk is, binnen allerlei disciplines", aldus Audrie Fransen, stagecoördinator bij ABN AMRO MeesPierson.

Sollicitatieprocedure

De private bank biedt meewerk- en afstudeerstages, op mbo- en hbo-niveau. “De stagiairs werken allemaal vier dagen mee en werken één dag aan hun scriptie of stageverslag”, vertelt Audrie Fransen. Voordat de studenten bij ABN AMRO MeesPierson aan de slag kunnen, moeten ze uiteraard eerst de sollicitatieprocedure door. “We vragen studenten gericht te solliciteren op één vacature. Het stagebureau kijkt vervolgens, via onder meer een sollicitatiegesprek, of de student bij de functie past. We bespreken sterke en zwakke punten, wat ze leuk lijkt aan de functie en wat ze weten van ABN AMRO MeesPierson. Na een sollicitatiegesprek met de betreffende afdeling beslissen we of de student de stage krijgt.”

Veel mogelijkheden

Er is veel meer mogelijk bij de bank dan sommige studenten van tevoren verwachten. “Het was dan ook heel leuk om tijdens het Career Event van Tio studenten te kunnen spreken en te laten zien wat er allemaal mogelijk is. En dat het er bij ons informeler aan toegaat dan ze verwachten”, vertelt de stagecoördinator. “Voor het beleggingsteam moet je wel echt affiniteit met beleggen hebben, maar er zijn ook stages mogelijk op bijvoorbeeld de afdeling events, bij de kredietspecialisten, bij marketing of bij de afdeling goede doelen. Bovendien kunnen stagiairs het altijd aangeven als ze meerdere afdelingen willen zien of op werkbezoek willen.”

Verschillende studierichtingen

Dankzij de diversiteit van het stageaanbod, kunnen er studenten van allerlei verschillende studierichtingen terecht bij ABN AMRO MeesPierson. Deze zomer lopen er Tio-studenten van de hbo-opleidingen International Business, Hotel- en Eventmanagement en Commerciële Economie en Ondernemerschap stage. Per seizoen zijn er, verspreid over Nederland, ongeveer 90 stagiairs aan het werk bij de private bank. “Ieder half jaar komen alle nieuwe stagiairs tijdens de landelijke on-boarding dag bijeen voor presentaties en workshops over private banking”, aldus Fransen. “Ook is er onderling veel contact dankzij Club ABN AMRO, waar stagiairs bankbreed elkaar ontmoeten en kunnen netwerken.”

Tips voor studenten

Waar moeten studenten op letten die een stage bij ABN AMRO MeesPierson willen bemachtigen? “Zorg dat je weet waar je solliciteert”, zegt Fransen. “Daarmee bedoel ik dat studenten zich niet alleen moeten verdiepen in de vacaturetekst, maar ook in de organisatie. Daarnaast zijn lay-out en inhoud van je cv van belang. Houd het helder en overzichtelijk en bedenk vanuit de plek waarvoor je solliciteert goed wat wij er graag in zouden willen zien. Vergeet daarbij buitenland ervaring, vrijwilligerswerk en ook je eerste baantje niet! Wij vinden het een pré als je op je 15e al je eigen centen hebt verdiend.”

Volg Audrie Fransen op LinkedIn.