1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor Ondernemerschap is opstapje voor eigen bedrijf

Minor Ondernemerschap is opstapje voor eigen bedrijf

Hotelstudent Rogier Groen weet precies wat hij wil na zijn studie: zijn eigen bedrijf starten. Wat voor bedrijf het precies wordt, dat ziet hij later wel. Voor hij aan Tio begon, haalde hij zijn vwo-diploma. “Dat betekende niet automatisch dat ik naar de universiteit wilde. Op het hbo wordt theorie gecombineerd met praktijk. Het feit dat ik bij Tio sneller kan studeren, is helemaal een pluspunt.”

Eigen bedrijf

Zodra Rogier zijn studie Hotel- en Eventmanagement heeft afgerond, wil hij aan de slag met zijn eigen bedrijf. “In wat precies, weet ik nog niet, maar de minor Ondernemerschap was alvast een nuttige stap. Je leert alles over het starten van je eigen bedrijf. Zoals het opzetten van een ondernemingsplan, maar ook wat je allemaal moet regelen met externe partijen.”

Stropdassen van gerecyclede kleren

Samen met drie andere studenten startte Rogier een onderneming die stropdassen maakt van oude broeken. “Er worden zoveel broeken weggegooid waarmee niks wordt gedaan.” Zoals bij ieder beginnend bedrijf kwam ook deze groep de nodige obstakels tegen. “Bijvoorbeeld bij het vastleggen van de prijs. We kwamen erachter dat we altijd een contract moeten opstellen, zodat er geen verwarring ontstaat. Ook weten we nu dat je altijd een tweede leverancier achter de hand moet hebben, mocht de eerste wegens omstandigheden niet meer willen, of kunnen leveren. Al met al duurt het dan ook langer om een bedrijf te starten dan je in eerste instantie denkt.”

Brede opleiding

De theorie die Rogier tijdens zijn studie heeft geleerd, kon hij tijdens de minor goed gebruiken. “Bijvoorbeeld voor het invullen van het Business Model Canvas en het maken van de SWOT-analyse.” Rogier koos voor Hotel- en Eventmanagement, omdat hij graag een brede opleiding wilde doen. “Ik weet nog niet precies welke richting ik op wil na mijn studie, maar het staat vast dat ik een eigen bedrijf wil starten.”

Volg Rogier op LinkedIn

Lees meer over: minor, project, vwo