Gezelligheid en ambitieuze studenten tijdens Hotel- en Eventweek

Studenten Hotelmanagement en Hotel- en Eventmanagement nemen deze week verschillende StayOkays over, en toveren deze om tot viersterrenhotels. Vandaag nemen we een kijkje bij StayOkay Arnhem, dat is omgetoverd tot Hotel Countio.

Leren in de praktijk

“Zo’n hotel overnemen is een hele goede manier om te leren hoe het in de praktijk gaat. Je leert hier echt alle vlakken van een hotel kennen doordat je verschillende shifts draait,” vertelt Hotel- en Eventmanagement-student Bram. Hij is vandaag Manager Personeelszaken, en zorgt in deze functie onder meer voor de roosters en de beoordelingsgesprekken, en ziet erop toe dat alle afdelingen hun werk doen. “Iedereen heeft het erg naar z’n zin, dat is leuk om te zien.”

Ambitieuze studenten

En dat is zeker waar: alle aanwezige studenten zijn positief en doen hun best om hun taak zo goed mogelijk uit te voeren: in de keuken werken studenten hard aan het diner, de pr-afdeling is stories aan het maken voor op Instagram, het barpersoneel leert elkaar cappuccino maken en de eventmanagers werven deelnemers voor de events. Van ‘making saus in the countryhouse’ tot linedancen, er is altijd wat te doen bij Countio!

Geweldige sfeer

En wat vinden de gasten? “Je ziet dat de gasten het echt leuk vinden”, vertelt Hotel- en Eventmanagement-student Tim. Dat beaamt gast Antoinette, die haar nichtje bezoekt en gaat meedoen met de workshop linedancing in de middag. “Het is prachtig hier, en er hangt een geweldige sfeer. De locatie is mooi, zeker ook door de toevoegingen van de studenten. Ik voel me hier helemaal thuis.”

Bekijk voor meer informatie de website van Countio