1. Home
  2. Nieuws
  3. Alumna Barbara is stewardess bij KLM

Barbara is stewardess bij KLM

Tijdens haar stage als airside agent bij KLM wist ze het zeker: de luchtvaartwereld wilde ze nooit meer uit. De stage is inmiddels afgelopen, maar oud-Tio-studente Barbara Rietberg heeft woord gehouden. Barbara: “Ik werk inmiddels als service agent, oftewel grondstewardess, bij KLM. Toen ik deze kans kreeg, dacht ik: ik ben gek als ik het niet doe!”

Dynamische wereld

“Als service agent ben ik, samen met mijn team, verantwoordelijk voor alle vertrekkende vluchten van KLM”, vertelt Barbara enthousiast. Ze startte direct na het afronden van de mbo-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) eind vorig jaar met haar nieuwe baan als grondstewardess. “Ik sta bij de gate op Schiphol. Dat is veel meer dan alleen boardingpassen scannen; ik ben bij veel processen betrokken en draag er zorg voor dat reizigers veilig en met een prettig gevoel kunnen vertrekken.”

“Je maakt veel mee als stewardess en moet goed op uiteenlopende situaties in kunnen spelen”, vertelt Barbara gedreven verder. “Gisteren was er bijvoorbeeld een sterfgeval. Dat was heftig. Maar de dag ervoor was er nog een huwelijksaanzoek. Het is nooit saai en elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Daar moet je mee om kunnen gaan, maar die dynamiek maakt het heel leuk.”

Van student naar stewardess

Eind vorig jaar rondde Barbara haar stewardessopleiding bij Tio af, waar ze dagelijks nog veel profijt van heeft. “Natuurlijk leer je veel van de praktijk en moet je het uiteindelijk gewoon gaan doen, maar de basis heb ik op Tio geleerd. En daarnaast heb ik vanuit Tio meegekregen hoe ik mezelf moet presenteren in het werkveld. Dat is ook belangrijk.”

Haar baan als service agent kreeg Barbara aangeboden tijdens haar afstudeerstage bij KLM. “Ik liep in mijn tweede jaar stage als airside agent. Dat ze me een baan aanboden, was een grote verrassing; ik had het niet verwacht. Toen ik deze kans kreeg, dacht ik: ik ben gek als ik het niet doe!”

Een vliegende start

De baan bevalt haar goed en binnen de luchtvaart voelt Barbara zich helemaal thuis. Ze zit boordevol ambitie: “Ik wil doorgroeien. Vliegen! Dit is zo’n leuke wereld; het is heel dynamisch en alles verandert snel. Kansen die je krijgt, moet je pakken. Dat zeg ik ook altijd tegen de stagiaires. Gelukkig krijg ik hier zelf ook volop mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Hopelijk kan ik dit jaar al beginnen met vliegen!”

Volg Barbara op LinkedIn

We hebben Barbara gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: steward(ess)