1. Home
  2. Nieuws
  3. Studenten runnen een eigen hotel

Studenten runnen een eigen 3-sterrenhotel: La Dolce Vita

Aan de buitenkant oogt Hotel La Dolce Vita in Heeg als een succesvol driesterrenhotel met een jarenlange staat van dienst. Volledig volgeboekt, een gemoedelijke sfeer, bevlogen personeel en tevreden gasten. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Hoe ervaren de Tio-studenten van de opleidingen Hotelmanagement (mbo) en Hotel- en Eventmanagement (hbo) deze week?

Kijkje in de keuken

“Als employee heb ik verschillende taken, van de receptie en de keuken tot aan de schoonmaak”, vertelt Kirsten Loemij enthousiast. “Ik krijg zo alles van het hotel mee. Het leukste vind ik de afdeling F&B omdat je daar veel direct contact hebt met de gasten. Bedienen aan de bar, service verlenen, dat vind ik leuk.”

Kirsten heeft deze week al veel geleerd, vertelt ze. “Vooral in de keuken bij mise-en-place, daar komt veel meer bij kijken dan je verwacht. Eigenlijk is dat het belangrijkste van de hele keuken. Heel leerzaam, dat je zo kunt proeven van het echte leven in een hotel. Het competitie-element maakt het extra leuk. Top dat Tio dit doet!”

Van theorie naar praktijk

“Die praktijkervaring is inderdaad leerzaam”, vertelt ook front office manager Manon Lochtenberg. “We geven elkaar ook feedback; die terugkoppeling is heel nuttig. Ik heb deze week de verantwoording voor de receptie. Dat heb ik nooit eerder gedaan, maar het gaat goed. Het is leuk om een team op te zetten, daar mee te communiceren, de overdracht met de andere front office managers te doen en zorgen dat alles goed verloopt.” Manon moet lachen. “Nu ik er zo over nadenk, is het eigenlijk best een verantwoordelijkheid!”

Complimenten van de gasten

“Het is hard werken”, vertelt general manager Bas van Zanten vol energie. Aan niets is te merken dat hij de afgelopen drie nachten nog geen tien uur slaap heeft gehad. “Maar het is zo gaaf! Het hotel is 100% bezet, dus het is druk. De general managers overleggen dagelijks, dat is belangrijk. Het is een hele verantwoording om zo veel mensen aan te sturen. Ontzettend leerzaam ook. Maar het gaat goed, alles loopt en we krijgen complimenten van gasten. We zijn al zo lang bezig geweest met de voorbereiding; die waardering is fantastisch.”

“Dat Tio zo’n hotelweek organiseert vind ik heel goed”, gaat Bas enthousiast verder. “In de praktijk leer je pas echt hoe een hotel gerund wordt. Vrijdag is het klaar, maar ik zou het zo nog een keer doen. Mijn droom was altijd om een eigen hotel te runnen. Die droom is na deze week alleen maar bevestigd!”

Bekijk ook de video van de Hotel- en Eventweek