1. Home
  2. Nieuws
  3. Studeren in Toronto

Studeren in Toronto met Tio’s Grand Tour

Waarom je minor in Nederland volgen als je ook naar het buitenland kunt? Dat dacht businessstudent Ruben van de Wiele. En hij pakte het gelijk goed aan, want hij koos voor Tio’s Grand Tour: niet één maar twee semesters studeren aan verschillende internationale partneruniversiteiten van Tio. Ruben: “Wat een topervaring om te kunnen studeren in Toronto. Deze ervaring zou ik anderen voor 100% aanraden!”

Studeren aan de Ryerson University, Toronto

Een semester lang volgt Ruben momenteel de businessvakken aan de Ryerson University in Toronto, Canada. “Ik heb bewust gekozen voor andere vakken dan die ik op Tio heb gevolgd”, vertelt Ruben, die zijn kennis graag wil verbreden. “Ik volg hier vakken over ondernemen, maar bijvoorbeeld ook Frans. Het niveau ligt wat hoger omdat het een universiteit is; je moet zelfstandiger studeren en bent verantwoordelijk voor het indelen van je eigen studietijd. Maar het is goed te doen.”

Twee keer naar het buitenland

“Omdat ik de Grand Tour van Tio volg”, legt Ruben uit, “mag ik twee semesters aan verschillende universiteiten in het buitenland studeren. Dat wilde ik graag; een periode studeren in het buitenland is een leerzame ervaring. Het is interessant om te zien hoe mensen in andere landen wonen en ik vind het heel leuk om nieuwe mensen van verschillende nationaliteiten en culturen te leren kennen.”

Toronto is top

“De stad Toronto is echt top”, vertelt Ruben. “Ik hoorde goede verhalen over deze stad, en toen dacht ik: hier moet ik heen. Het is de vierde grootste stad van Noord-Amerika en je merkt dat de stad echt aan het ontwikkelen is. Alles is goed geregeld hier, de mensen zijn vriendelijk en de sfeer is heel relaxed.”

Businessstudie aan Tio

Ruben zit inmiddels in het derde jaar van zijn studie International Business Management van Tio. “Hiervóór deed ik Bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit, maar dat bleek toch niet helemaal bij me te passen. Ik besloot toen op zoek te gaan naar een goede hogeschool met een businessopleiding. Tio bleek de beste; met de hoogste scores. Dat is een goede keuze geweest.”

Geweldige ervaring

En ook van zijn beslissing om voor zijn minor naar het buitenland te gaan, heeft Ruben geen spijt. “Zeker niet. Het bevalt supergoed om in het buitenland te kunnen studeren. Op jezelf wonen in het buitenland is heel chill, geeft een gevoel van vrijheid. Ik heb al veel geleerd van deze buitenlandervaring, mezelf ontwikkeld, vooral op sociaal gebied. En ik heb al zo veel vrienden van over de hele wereld gemaakt. Ik zou dit anderen ook aanraden, voor 100%. Wat een topervaring!”

Volg Ruben op LinkedIn

We hebben Ruben gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed