1. Home
  2. Nieuws
  3. Linsey studeerde in Amerika: living the American dream

Studeren in de Verenigde Staten

Studeren in Amerika was een grote droom van toerismestudent Linsey Knoflook. Dankzij Tio’s internationale mogelijkheden bleef het niet bij dromen en dit jaar was het eindelijk zo ver. Linsey pakte haar koffers en vertrok voor een semester naar de USA om daar te studeren aan de San Diego State University. Linsey: “Zo gaaf, het was net als in de film!”

Van dromen naar doen

Van jongs af aan is Linsey Knoflook, derdejaarsstudent International Tourism Management, gefascineerd door Amerika. Linsey: “Ik was benieuwd hoe het zou zijn om daar te studeren, ik wilde dat heel graag eens ervaren”, vertelt ze enthousiast. “Tio’s minor study abroad gaf me de kans dat daadwerkelijk te doen. Ik ben op zoek gegaan naar geschikte universiteiten en toen ik hoorde van de San Diego State University wist ik het zeker: daar wilde ik heen.”

Op naar Amerika

Begin dit jaar stapte Linsey op het vliegtuig en ging ze het avontuur tegemoet. “Wonen op een bizar grote campus, colleges volgen met 300 anderen, Amerikaanse studentenfeestjes, een basketbalwedstrijd bijwonen, eropuit met een huurauto, zandduinen en zoutmeren bezoeken en de mooiste zonsondergang ooit zien. Ik heb zo veel meegemaakt en heel veel nieuwe mensen leren kennen. En alles was echt net zoals in de film; het was zo gaaf!”

Veel kansen dankzij Tio

De vele internationale mogelijkheden tijdens je studie, zoals studeren in het buitenland, was één van Linsey’s redenen om voor Tio te kiezen, vertelt ze. “Je krijgt bij Tio zo veel internationale kansen. Bij Tio ben je geen nummertje, maar is het onderwijs heel persoonlijk. Daarnaast komen de docenten uit de praktijk en gebruiken ze in de lessen veel praktijkvoorbeelden, waardoor de lesstof beter blijft hangen.”

Collegegeld is het waard

Het hogere collegegeld van Tio is het zeker waard, vindt Linsey. “Als ik terugkijk op mijn studie heb ik elk studiejaar een internationale studiereis mogen maken, al mijn stages in het buitenland kunnen doen, in het buitenland mogen studeren en gewoon heel veel geleerd. Natuurlijk is het veel geld, maar je krijgt er veel voor terug. Van al die stage- en buitenlandervaringen leer je zo veel. En los daarvan vind ik Tio's toerisme-opleiding gewoon een hele leuke opleiding waar je veel kanten mee op kunt.”

Tio’s fotowedstrijd

Deze zomer deed Linsey mee met Tio’s fotowedstrijd en behaalde ze, met een foto van haar avontuur in Amerika, zowaar de tweede plaats. Ze won een action camera. “Superleuk dat ik tweede ben geworden! Tijdens de lockdown in Amerika was er veel gesloten. Met vrienden besloten we een auto te huren en naar een gebied vol strandduinen te rijden. Later kwamen we bij een zoutmeer en zagen we zo’n mooie zonsondergang, dat was heel speciaal. Toen is die foto gemaakt.”

Tip: ga naar het buitenland

“Je leert zo veel van naar het buitenland gaan. Niet alleen op educatief vlak, maar ook op persoonlijk vlak. Ik heb mezelf door al mijn buitenlandervaringen enorm kunnen ontwikkelen”, zegt Linsey tot slot. “Ik zou andere studenten ook echt willen aanmoedigen om naar het buitenland te gaan. Grijp alle kansen die je krijgt met beide handen aan!”

Volg Linsey op LinkedIn.

We hebben Linsey gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed