1. Home
  2. Nieuws
  3. Toerismestudenten reizen naar Belgrado

Toerismestudenten reizen naar het Servische Belgrado

De studenten Internationaal Toeristisch Management doen veel buitenlandervaring op, o.a. door een internationale studiereis. Dit jaar gingen de studenten naar Servië. Docent Maarten Sibma doet verslag: 

"De reis van de Nederlands- en Engelstalige derdejaarsstudenten Internationaal Toeristisch Management in november ging naar Belgrado. Deze stad stelt zich op toeristisch gebied langzaam open voor het internationale publiek, wat af te zien is aan de verschillende projecten rondom het centrum."

Upcoming destination

"Met directe vluchten vanuit o.a. Amsterdam en Eindhoven is deze stad eenvoudig binnen drie vlieguren te bereiken. De taak aan de toerismestudenten om deze upcoming destination eens eigenhandig te ervaren. Dobrodosli!, wat welkom betekent, stond centraal tijdens diverse bezoeken tijdens de reis. Bij Tourism Serbia kregen de studenten inzicht in hoe een bestemmingsplan opgedeeld wordt in verschillende projecten voor belanghebbende stakeholders, en wat de coördinerende rol van de Destination Management Organisation inhoudt. Iets wat ze het afgelopen semester zelf hebben moeten onderzoeken.

Op bezoek bij de Universiteit van Belgrado

Bij de Universiteit van Belgrado werden de studenten ontvangen door professor Zecevic van faculteit Economics & Tourism. Hier mochten de hbo-studenten na een presentatie over het populaire Balkanfestival ‘EXIT’ in groepen met hun Servische collega’s zelf een festival bedenken. Na een intensieve brainstormsessie en een presentatie aan de juryleden wonnen de volgende studenten, die ook nog allemaal een gratis EXIT-Festivalticket kregen: Marie van de Meeberg (Utrecht), Femke van den Berk (Utrecht), Alexandra Bouman (Amsterdam), Benthe Verdonk (Amsterdam), Ashley Jacobs (Amsterdam), Annemarije Böhre (Amsterdam) en Annalien Mijs (Amsterdam).

Meters maken!

Naast het professionele gedeelte was er natuurlijk ook ruimte voor ontdekking en ontspanning. Dankzij een snelcursus graffiti spuiten en een wandeltocht langs kunstwerken verspreid door de stad, bij een temperatuur rond het vriespunt en af en toe een zonnetje, hebben de studenten flink wat meters gemaakt. De stappenteller stond op bij sommige studenten op 30+ kilometers; de portie dagelijkse beweging is dus absoluut behaald!"

Bekijk het studieprogramma