1. Home
  2. Nieuws
  3. Business-studenten bezoeken financiële centrum van Frankfurt

Business-studenten bezoeken financiële centrum van Frankfurt

Tijdens hun opleiding gaan de hbo-studenten International Business Management op internationale studiereis. Dit jaar gingen de studenten naar Frankfurt, Duitsland. Docent Michel van Vliet vertelt over de reis. 

"Het is een maandagochtend in november. De lege stationshal van het onlangs verbouwde Arnhem CS vult zich met het geratel van rolkoffers. De tweedejaarsstudenten van International Business Management melden zich. Gespannen kopjes voor de reis naar Frankfurt in het verschiet. Voor velen is dit de eerste keer met de Intercity Express (ICE) van de Deutsche Bundesbahn. Gaat hij vandaag door de magische 300 kilometergrens?"

Rondvaart over de Main

"Aangekomen in Frankfurt beginnen we met een rondvaart over de Main. Vanuit een panoramadek zien wij Frankfurt aan ons voorbij schuiven. De gids doet verwoede pogingen de aandacht van de studenten te krijgen, die op hun beurt roepen om de aandacht van de ober. Een mooie opmaat van de avond die komen gaat."

Van naaimachines tot auto´s

"Dag twee: een bezoek aan de Opel-fabriek en Messe Frankfurt. Bij Opel worden we getrakteerd op de rijke historie van dit Duitse merk. Begonnen als naaimachinefabrikant heeft Opel zich van fietsen- en motorenfabrikant ontwikkeld tot een van de meest aansprekende automerken wereldwijd. Next stop: Messe Frankfurt, ’s werelds grootste beurs-, congres- en evenementenorganisator met eigen locaties. De studenten krijgen een lezing over de activiteiten en ambities van de al 800 (!) jaar actieve Messe Frankfurt."

It´s all about the money

"Dag drie staat grotendeels in het teken van geld. Een lezing bij de Deutsche Bundesbank met aansluitend een bezoek aan het interactieve geldmuseum. Dan een bezoek aan de Europese Centrale Bank. Na een serieuze securitycheck, paspoorten, riemen en schoenen uit, mobiel in bakjes, mogen we het immense terrein op. Ook hier een lezing. Monetaire beleidsinstrumenten, geld, inflatie en rente…"

De nacht in Frankfurt

"Op de laatste avond een gezamenlijke maaltijd met de gehele groep. Daarna een aanval op het nachtvertier in Frankfurt. De volgende ochtend wordt er met kleine oogjes uitgecheckt en gaan we weer naar huis; een hele ervaring rijker."

Bekijk het volledige studieprogramma