1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste stap richting succesvol ondernemen

Project Mini-onderneming eerste stap richting succesvol ondernemen

“Mooi om te zien hoe jullie allemaal je plan verdedigen, zeer professioneel! Een prachtfinale, ik heb ervan genoten!” Met die woorden sluit docent Rob Kurvers de finale van het project Mini-onderneming af. Tijdens dit project bedenken Tio-studenten Commercieel Business Management hun eigen zaak, om zo te leren wat ondernemen inhoudt.

Wat komt er kijken bij ondernemen?

Die vraag kunnen de studenten nu goed beantwoorden! Tijdens het project Mini-onderneming schrijven ze niet alleen een bedrijfsplan, maar zoeken ze ook naar financiële middelen en brengen ze hun product, indien al mogelijk, op de markt.

De finalisten in het kort

Aan wat voor producten je dan moet denken? Van alles! De plannen van de studenten zijn heel divers: zo startte Naomi de luxe kunstnagelsalon NVL Nails, gaat Amber voor een gezonde snelwegmaaltijd met Versly, wil Sander zijn Dobbe’s Landwinkel openen in een tuincentrum, zet Thom veel artificial intelligence in voor zijn op maat gemaakte maaltijdboxen (Crop Up), en gaat Olivier voor een valutabeleggingsfonds (Toering Wealth Management). Want “grijze haren staan niet gelijk aan succes. Ik ben jong, en ik ben met iets vernieuwends bezig”, vertelt Olivier. En dat geldt voor alle finalisten!

Jury over winnaar: “Mooier kun je het niet hebben”

De jury kwam al snel unaniem tot een winnaar: “Alle onderdelen van dit plan zijn zeer goed onderbouwd en op elkaar afgestemd. Bovendien is dit plan direct uitvoerbaar met economische haalbaarheid. Mooier kun je het niet hebben!” Over wie dit gaat? Dobbe’s Landwinkel van Sander Dobbe! Door zijn landwinkel met streek- en boerderijproducten ín een tuincentrum te openen, kan hij profiteren van de klanten die het tuincentrum bezoeken. Bovendien kan de (internationale) toerist in zijn winkel letterlijk de lokale cultuur proeven.

Eerste stap richting succesvol ondernemerschap

Sander is enorm blij met de overwinning: “Eervol om vanuit alle CBM-studenten gekozen te worden als de student met het beste ondernemingsplan. Met deze overwinning zet ik een mooie eerste stap richting mijn ambitie om een succesvolle ondernemer te worden!”

Tweede en derde plaats

De jury mocht ook nog een tweede en derde prijs uitreiken: Naomi van Lambalgen verdient de tweede prijs met haar nagelsalon; de mannelijke jury wilde graag een keertje langskomen om hun nagels te laten bijwerken! Op de derde plaats staat Amber Toorenburg met haar gezonde snelwegmaaltijden.

Alle winnaars gefeliciteerd!