1. Home
  2. Nieuws
  3. “De taalreis is een leuke en leerzame ervaring!”

“De taalreis is een leuke en leerzame ervaring!”

Daphne Tijhuis ging afgelopen voorjaar op taalreis naar Berlijn. Ze studeert Hotel- en Eventmanagement en wilde in de inhaalweek graag een keer iets anders doen. “Ik ben samen met een klasgenoot gegaan, omdat we eens op een andere manier de Duitse taal echt wilden leren spreken.”

Gastgezin

“Ik sliep een week bij een gastgezin. Zij hadden meerdere internationale studenten in huis, wat zorgde voor een hele leuke samenstelling van het gezin. Doordat er binnen het gastgezin alleen Duits werd gesproken, kreeg ik de taal al vrij snel onder de knie. Met mijn grammatica zit het wel goed, maar het spreken vind ik lastig. Doordat ik nu een week bij een gastgezin in woonde en veel Duits heb moeten spreken, ging dit uiteindelijk steeds beter.”

Internationale school

“De eerste dag op de Duitse internationale school heb ik een instaptoets moeten maken, om op deze manier mijn niveau te kunnen bepalen. Daarna werd ik in een klas geplaatst en draaide ik gewoon mee met het lesprogramma waar zij op dat moment mee bezig waren. Dit vond ik in het begin wat onwennig, maar ik heb er wel veel van geleerd. De lessen waren eigenlijk vrijwel hetzelfde ingedeeld als bij ons op Tio. Maar juist in een stad als Berlijn leer je goed Duits te spreken met anderen.”

Leuke ervaring

“Ik wil andere studenten graag aanraden om ook eens mee te gaan met een taalreis. Het is een erg leuke ervaring om bij een gastgezin te mogen verblijven en de hele dag de taal te moeten spreken. Op deze manier leer je de taal het beste. De taalreis lijkt eigenlijk een soort vakantie, omdat je voor een week in een andere stad woont en leeft. Maar wel een zeer leerzame vakantie.”

Ga mee op taalreis!

Een taalcursus in het buitenland is dé manier de taal te leren en kennis te maken met de cultuur, omgangsvormen en gewoontes van het land.
Speciaal voor studenten van Hogeschool Tio zijn er taalreizen naar Berlijn, Liverpool, Málaga, Nice, Rome en Salamanca. Maar ook andere bestemmingen zijn bespreekbaar. Tijdens deze week volg je een talencursus en woon je bij een gastgezin. De leraren van wie je les krijgt zijn native-speakers. Er zijn lessen voor beginners en gevorderden en de te behandelen thema’s passen bij je studie. Ook is er een cultureel activiteitenprogramma.