1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio geeft topsporter de ruimte

Tio geeft topsporter de ruimte

Tio-student Niels van Dam tennist op hoog niveau. De hbo-student Hotel- en Eventmanagement krijgt van Tio de ruimte om zijn ambities in de sport én in het hotelwezen na te jagen.

Niels is geboren op Curaçao. Wanneer hij vier jaar oud is, gaat hij op tennis. Hij groeit uit tot een groot talent. Op zijn 12e vertrekt Niels vervolgens in zijn eentje voor twee jaar naar Amerika om zijn tenniscarrière nog eens een impuls te geven. Daarna komt hij naar Nederland. Natuurlijk om te tennissen maar óók om te studeren.

Ambitie in de hotellerie

Na een korte zoektocht naar een geschikte opleiding, komt hij al gauw uit bij Tio: “Ik wilde studeren, omdat dat meer zekerheid biedt naast het tennissen. Mijn vader werkt bij het Hilton dus ik heb veel hotels bezocht en de sfeer vond ik altijd al interessant.”

De keus voor de opleiding was dus snel gemaakt en op dat gebied is Niels net zo ambitieus als met het sporten: “Mijn vader is hotelmanager maar ik zou graag een stapje verder gaan. Ik zou een regio met meerdere hotels onder mij willen hebben.”

Sport en studie combineren

Op dit moment heeft het tennissen nog de prioriteit voor Niels: “Komend jaar wil ik in de top 80 van Nederland belanden. Op dit moment sta ik net buiten de top 100.” Gelukkig biedt Tio hem de ruimte om dat doel te bereiken: “Dankzij mijn status als topsporter heb ik de mogelijkheid lessen te missen. Tio biedt mij maatwerk.”

Maar ook Niels moet natuurlijk gewoon zijn tentamens halen: “Ik werk veel thuis ’s avonds en tot nu toe gaat dat goed. Het is druk maar je leert veel en het is niet zo dat ik steeds geen zin heb om te studeren. Goed plannen is ontzettend belangrijk. Ik moet altijd op tijd beginnen, anders loop ik achter de feiten aan.”

Een doorzetter

Niels is ervan overtuigd dat het sporten hem ook helpt bij zijn studie: “Tennis is een heel mentale sport. Je moet een doorzetter zijn en als topsporter wil je gewoon het beste uit jezelf halen. Dat geldt ook voor mijn hbo-opleiding. Een 5,5 is voor mij niet genoeg.”

Volg Niels op LinkedIn

We hebben Niels gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: hotelschool, maatwerk, ratings, topsport