Tio-alumna is de Dutch Tea Maestro

Thee is hip! Dat dacht oud-Hotelschoolstudente Linda van Breemen-Jansen. Toen ze volop kansen in de theewereld zag, bedacht ze zich geen moment en greep ze die kansen met beide handen aan. “Met Dutch Tea Maestro heb ik een unieke theelijn ontwikkeld. De eerste in Nederland waarbij je je eigen thee gaat blenden!”

Zelf thee blenden

“Op DutchTeaMaestro.com vind je zes unieke collecties thee”, vertelt Linda vol enthousiasme over haar onderneming. “De Feel Good Blend, Love Blend, de Happy Blend, de Cheer Up Blend, de Celebrate Blend en de Calm Down Blend. Ieder pakket bestaat uit een basisthee met vier verschillende toevoegingen. Je bepaalt zelf welke toevoeging(en) je gebruikt en hoeveel, net waar je zin in hebt. Zo kun je dus altijd je eigen thee blenden.”

De nieuwe koffie

Dutch Tea Maestro bestaat nog niet zo lang. “Ik heb altijd de wens gehad om ooit iets voor mezelf te beginnen”, legt Linda uit. “Toen ik veel mogelijkheden in de theewereld zag, dacht ik: nu is het moment. Thee is de nieuwe koffie als je het mij vraagt, bijna iedereen vindt het lekker.”

“Uniek aan Dutch Tea Maestro is”, gaat ze verder, “dat je hiermee zelf thee kunt blenden; dat bestond nog niet in Nederland. En de theekwaliteit is heel goed; we werken samen met de beste leveranciers én onze collecties zijn samengesteld door een van Nederlands beste theesommeliers.”

Passie voor ondernemen

Ondernemen is ontzettend leuk”, vertelt Linda gedreven. “Je zet een eigen product neer wat echt jouw kindje is. Je ontmoet veel verschillende mensen, krijgt enthousiaste reacties, dat is super. Door het gewoon te doen leer je hoe dingen werken, er is geen betere leerschool dan de praktijk. Dat maakt het heel leuk.”

Voor Dutch Tea Maestro heeft Linda zo veel mogelijk zelf gedaan. “Leveranciers benaderen, blends uitwerken samen met de theesommelier, verpakkingen uitzoeken, huisstijl meeontwerpen, administratie opzetten, voorwaarden opstellen, inkopen doen, website bouwen, productfoto’s maken, winkels bezoeken, pr; ik wilde zo veel mogelijk zelf doen. Het is een hele leuke reis die je maakt, zo leerzaam!”

De wereld aan je voeten

Linda studeerde Hotel- en Eventmanagement in Eindhoven. “De keuze voor Tio destijds was gevoelsmatig. Het staat niet alleen goed op je cv, maar met Tio heb je de wereld aan je voeten. Ook als je kijkt naar wat Tio-alumni nu allemaal doen, dat is echt het bewijs. Tio zorgt voor een goede toekomstbasis.”

“Het was hard werken op Tio, maar het was een hele leuke tijd. Mijn man Sander heb ik destijds op Tio leren kennen, hij zat bij mij in de klas.” Linda moet lachen. “We hebben samen een kindje nu, een Tio-baby!”

Veelbelovende vooruitzichten

Linda is goed bezig haar product aan de man te brengen. “Verschillende winkels willen het al gaan afnemen en ik krijg alleen maar positieve reacties, dat is heel leuk. Het lijkt mij echt fantastisch als de helft van onze doelgroep over drie jaar onze theelijn kent.” En dan, met een knipoog: “Dat dit theedrinken 2.0 wordt.”

Volg Linda op Instagram: @dutchteamaestro of check de site dutchteamaestro.com.

We hebben Linda gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend