1. Home
  2. Nieuws
  3. 300 eventstudenten pitchen ideeën voor The Next Event

Tio-Eventweek: 300 eventstudenten pitchen ideeën voor The Next Event

In samenwerking met Hogeschool Tio organiseerde EventBranche.nl voor de tweede keer de Tio-Eventweek; dé projectweek voor de hotel- en eventopleiding om studenten voor te bereiden op een baan in de eventbranche. Met de kickoff in Pathé Leidsche Rijn en de finale pitches in Kinepolis Utrecht stond de week in het teken van nieuwe concepten voor The Next Event. Het was uiteindelijk een team uit Amsterdam dat met het beste idee kwam.

Hoe richt je de customer journey voor The Next Event zó in dat er meer bezoekers naar het evenement komen? Met die vraag gingen de tweedejaarsstudenten Hotel- en Eventmanagement aan de slag. De hele week zijn de studenten bijgestaan door professionals uit de branche die ze van praktische tips hebben voorzien. In slechts vier dagen moesten de studenten een origineel idee én een overtuigende presentatie voorbereiden voor de finaledag. Met strakke pitches gingen 37 teams, van alle Tio-vestigingen, de strijd met elkaar aan. De lat lag hoog en dat was ook de jury, bestaande uit professionals uit het vakgebied, niet ontgaan. Gebert Janssen, Tio-docent en managing director bij Eventarchitect group, vlak voordat de winnaars bekend werden gemaakt: “Ik ben heel trots op wat de studenten hebben neergezet. Het niveau lijkt ieder jaar wel hoger te liggen!”

Winnaars

Team 9 van Tio Amsterdam (Pieter Bax, Bas Goossens, Marc van der Linden, Zoë des Tombe, Denise Ruigrok, Jennefer de Groot, Jasmijn Vogelaar en Sam Reus) ging er met de winst vandoor. Zij ontwikkelden een concept waarbij ingespeeld wordt op de beleving van de bezoekers door middel van technologie. Marc en Bas: “Gaaf dat we gewonnen hebben! De andere ideeën waren ook heel goed; we denken dat wij ons hebben weten te onderscheiden door ons gebruik van augmented reality. Gedurende de week gingen we steeds meer geloven in dit idee; we hadden goede hoop om te winnen!”

Naast de winnaar van de Tio-Eventweek 2019, die uiteraard aanwezig mag zijn tijdens The Next Event, werden er ook prijzen uitgereikt voor de beste pitch én de beste video. Alle winnaars mogen aanwezig zijn tijdens dé awardshow van het jaar en krijgen een kijkje achter de schermen bij de Gouden Giraffe Event Awards 2020.

Bron: eventbranche.nl 

Lees meer over: eventmanagement, eventweek, project