1. Home
  2. Nieuws
  3. 6 tips: waarom werken in de financiële sector

6 redenen om te werken in de financiële sector

De financiële sector saai en schimmig? Think again! De sector is juist heel uitdagend en spannend. De crisis heeft het imago helaas geen goed gedaan en het is tijd om daar verandering in te brengen. Hieronder vind je 6 redenen om aan de slag te willen in deze sector. Want met een baan in de financiële wereld ligt de wereld aan je voeten! 

1. Zo veel (carrière)mogelijkheden

<div>Icons made by <a href="https://www.flaticon.com/authors/freepik" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/"title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>Als finance professional kun je aan de slag bij elk bedrijf dat een gezonde financiële bedrijfsvoering nastreeft, van mkb tot multinational en goede doelen tot overheidsinstanties. Of je nu goed met mensen bent, meer van de cijfertjes of juist houdt van harde resultaten: de financiële branche is enorm veelzijdig. Ga jij aan de slag als financieel analist, risk manager, controller of adviseur? Of start je je eigen (financiële) onderneming?

2. Uitdaging

De financiële wereld omvat complexe materie die je brein constant op scherp stelt. Je werkt aan interessante opdrachten of projecten, moet daarbij nauwkeurig te werk gaan en krijgt in sommige gevallen te maken met deadlines en tijdsdruk. Allesbehalve saai dus; aan (intellectuele) uitdaging geen gebrek in deze sector!

3. Doorgroeimogelijkheden

<div>Icons made by <a href="https://www.flaticon.com/authors/freepik" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/"title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>De financiële wereld is altijd groeiende. Mede dankzij digitalisering en innovatie is de sector volop in ontwikkeling. Dat betekent dat er behoorlijk wat doorschuif- én doorgroeimogelijkheden zijn. Of je nu onderaan de ladder begint of niet; een glansrijke carrière is, met hard werken en een beetje geluk, binnen handbereik!

4. Blijf in ontwikkeling

In een branche die volop in ontwikkeling is, blijf jij óók in ontwikkeling. Wetten en regels in de financiële sector veranderen continu en in veel functies is het cruciaal om bij te blijven. Bedrijven bieden steeds vaker cursussen en opleidingen aan en binnen banken wordt het behalen van (extra) diploma’s en certificaten gestimuleerd. Zo kun je je expertise gedurende je carrière blijven uitbreiden.

5. Bovengemiddeld salaris

Bovengemiddeld salaris in de financiële sectorMocht je nog niet overtuigd zijn, dan trekt dit je misschien over de streep: de financiële sector staat erom bekend een van de bestbetalende sectoren te zijn. De lonen liggen vaak ruim boven het marktgemiddelde. Bepaalde (administratieve) functies worden in deze sector soms zelfs beter betaald dan vergelijkbare functies in andere sectoren. Niet verkeerd, toch?

6. Internationale carrière

<div>Icons made by <a href="https://www.flaticon.com/authors/freepik" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/"title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>Heb jij internationale ambities? Good for you! Als finance professional kun je namelijk ook prima buiten Nederland aan de slag. Bij een internationaal bedrijf, of juist bij een Nederlands bedrijf dat wereldwijd zakendoet. Een succesvolle carrière vol internationale successen ligt in het verschiet!

Overtuigd? 

Bekijk de businessopleidingen van Tio om erachter te komen welke het best bij jou past!

Lees meer over: financieel