1. Home
  2. Nieuws
  3. Reisleidster worden en veel reizen

Reisleidster worden en veel reizen

Fenna Visser volgt de mbo4-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) aan Tio Eindhoven. Ze vertelt je graag over haar opleiding en over haar ambities tijdens en na de studie! 

Passie voor reisleiding

Fenna: “Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik graag werkzaam wil zijn als reisleiding. Hier is geen speciale opleiding voor, dus ben ik opzoek gegaan naar een vergelijkbare opleiding. Toen kwam Tio op mijn pad en ik was enorm enthousiast over deze opleiding! De opleiding Steward(ess) Host(ess) Receptionist(e) is precies wat ik wil, zelf nog wat uitgebreider.”

Kennis uit de praktijk

“Ik vind het vak hostess-skills erg leuk, omdat dit is wat ik later wil gaan doen. Mevrouw Loomans heeft leuke verhalen, omdat ze het zelf ook heeft gedaan! Maar ook het vak toeristische bestemmingen vind ik top, omdat je daar alles over landen leert en dat vind ik super interessant!”

Kleinschaligheid

"Ik ervaar mijn studie als zeer goed! Ik merk dat ik goed ben voorgelicht tijdens de open dag. Het is zoals ik het had verwacht, misschien nog wel leuker omdat er gewoon een gezellige sfeer hangt op de vestiging in Eindhoven. Tio zou ik 100% aanbevelen, ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze.

Ik heb voor Tio gekozen omdat het kleinschalig is en omdat de opleiding in 1 jaar kan worden afgerond. Vooral het kleinschalige ervaar ik als zeer fijn!"

Ambities

Op het moment wil ik graag een paar jaar ervaring op gaan doen bij Sunweb. Als ik dan eenmaal wat ouder ben en meer ervaring heb dan zou ik voor het 'echte' werk willen gaan: reisleiding bij Djoser en dan naar de verre landen zoals Canada, Australië, Afrika, Azië en natuurlijk Amerika!