1. Home
  2. Nieuws
  3. Winnaars toerisme-finale gaan op reis!

Winnaars toerisme-finale gaan op reis!

Wie mag zijn of haar zelf ontwikkelde reis écht beleven? Daar draait het om in de finale van het project Incentive & Event Travel. De eerstejaarsstudenten Internationaal Toeristisch Management hebben hard gewerkt aan hun reizen. De vijf beste teams presenteren hun plannen vandaag aan de deskundige jury.

Spannende finale

Het is spannend, er staat dan ook veel op het spel. Alle studenten zouden hun reizen dolgraag uitvoeren. Maar Tio-studenten zijn ook ontzettend hecht. Zoals Rogier, van Tio Utrecht: “We hebben er allemaal hard voor gewerkt. Ik gun het iedereen.”

De zaal is gevuld met enthousiaste medestudenten, ouders en zelfs opa’s en oma’s. Toos van Spaandonck, oma van studente Kelly: “Het is echt een belevenis om hierbij te mogen zijn. Leuk om te zien waar mijn kleindochter mee bezig is. Oma is heel trots!”

Schotland, Slovenië, of toch Ibiza?

Reizen gaat over het creëren van ervaringen”, opent ANVR-directeur en dagvoorzitter Frank Oostdam de finale. De finalisten laten zien dat te begrijpen! Een greep uit de ideeën: een filmreis naar Schotland, een sprookjesachtige reis naar Slovenië of vier dagen yoga, relaxen en gezond eten op Ibiza. En dat alles gepresenteerd op het podium van het FOX Theater in Hoofddorp, voor het publiek van klasgenoten, familieleden en de jury met toppers uit de reisbranche.

Frank Oostdam is onder de indruk: “Mijn complimenten, wat hebben jullie de projecten fantastisch gepresenteerd!”

And the winner is…

De jury vindt alle projecten goed, maar de juryleden zijn het erover eens: droomreis “The Chronicles of Slovenia” is de absolute winnaar. “Don’t call it a dream, call it a plan”, is het motto van de reis en dat heeft het team waargemaakt. Toerismestudente Demi: “We zijn heel gelukkig, en kunnen niet wachten om op reis te gaan! Dit project is zo leuk. Het is veel werk, maar je verdeelt de taken en zo heeft iedereen z’n eigen onderdeel.”

Ook het team dat de tweede prijs wint, heeft geluk: deze drie studenten mogen mee op de winnende reis. “Het is ongelooflijk. Ik ben zo blij. Slovenië! Heel veel zin in”, zegt een stralende Caroline.

Reizen ontwikkelen

De finale is de afsluiting van het Project Incentive & Event Travel voor de eerstejaars toerisme-studenten van alle Tio-vestigingen. Ook de tweedejaarsstudenten staan op het podium vandaag. Zij presenteren de reizen die zij ontwikkelden voor het project Touroperating.

Lees meer over: project, toerisme, winnaar