1. Home
  2. Nieuws
  3. Unieke reizen samenstellen bij D-reizen

Unieke reizen samenstellen bij D-reizen

Jacky Aerts, studente Internationaal Toeristisch Management, loopt in haar eerste jaar stage bij D-Reizen. Jacky wil in de toekomst graag haar eigen reisorganisatie beginnen die speciale reizen aanbiedt zoals bijvoorbeeld huwelijksreizen. “Door stage te lopen in een D-Reizen Vakantiewinkel kan ik mooi alvast ervaring op doen. Daarnaast wordt je mensenkennis meteen goed ontwikkeld en dat is een absolute pre in de reisbranche.”

Jacky Aerts

D-Reizen verkoopt reizen naar alle bestemmingen. Jacky loopt stage bij D-Reizen Venray. Jacky: “In eerste instantie begon de stage vrij simpel met onder andere het bijbestellen van brochures. Vervolgens werden mijn taken steeds verder uitgebreid. Ik kijk tickets na en ik bel klanten. Het uiteindelijke doel van deze stage is dat ik zelfstandig reizen kan boeken voor klanten. Dit klinkt misschien simpel, maar hier komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht.”

Custom made reizen

Jacky: “Het leukste aan deze stage vind ik de klanten die op zoek zijn naar een bijzondere rondreis of een verre bestemming. Hier ligt ook mijn eigen interesse, dus hier kan ik klanten extra enthousiast over adviseren. Ik vind het daarnaast een uitdaging om toch een bijzondere reis samen te stellen voor de voor de hand liggende bestemmingen zoals Spanje en Turkije, welke erg populair zijn onder Nederlandse vakantiegangers. Daarnaast vind ik de volgende slogan erg treffend: ‘Travelling is the only thing you buy, that makes you richer’. Dit geeft goed aan waarom het verkopen van reizen zo leuk is.”

Kennis meteen toepassen in praktijk

Jacky: “Stage lopen bij een reisbureau is zeker aan te raden. Je leert hier ontzettend veel. Zowel op het gebied van bestemmingen, als op het gebied van mensenkennis. Elke klant is tenslotte weer anders. Daarnaast kun je de vakken die tijdens je opleiding volgt meteen in de praktijk toepassen. Tijdens het vak reisbestemmingen leer je alle ‘must sees’ van bestemmingen en dit kan ik meteen goed gebruiken bij mijn verkoopgesprekken. Daarnaast kan ik de kennis die ik heb opgedaan bij het vak commerciële vaardigheden ook meteen toepassen.”

Stage lopen op een wereldbestemming

Jacky is er tijdens haar stage achtergekomen dat ze in de toekomst iets anders wil dan het verkopen van (populaire) reisbestemmingen. “Ik wil me gaan specialiseren in speciale reizen, zoals huwelijksreizen of culinaire reizen. Ik ambieer om in de toekomst bij een reisorganisatie te werken die zulke reizen aanbiedt of zelfs uiteindelijk wel mijn eigen reisorganisatie te beginnen. Zowel de inkoop als verkoop van speciale reizen lijkt me erg leuk. Volgend jaar ga ik eveneens 15 weken stage lopen en ik heb hiervoor ook al grootse plannen. Mijn eerste keuze is op dit moment Singapore en mijn tweede keuze is New York, in mijn ogen wereldbestemmingen. En wat een kans dat je tijdens een opleiding aan hogeschool Tio in het buitenland stage kan lopen! Na het behalen van mijn diploma wil ik eerst een paar jaar werken als stewardess. Dit is een kinderdroom die ik graag waar wil maken.”

Volg Jacky op LinkedIn.

Lees meer over: stage, toerisme