1. Home
  2. Nieuws
  3. Via netwerk fotograaf bij uiteenlopende evenementen

Hoe topfotograaf naam maakt in de evenementenwereld

Grote namen als The Flying Dutch, Toppers in Concert en RTL Live Entertainment staan voor hem in de rij, en voor zijn opdrachten reist hij de hele wereld over. Floris Heuer is een succesvolle fotograaf met een indrukwekkend portfolio. Voordat hij begon als fotograaf studeerde hij aan Tio en was hij een van de initiatiefnemers van het huidige Tio Alumni-netwerk. Floris: “Een goed netwerk is superbelangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder mijn Tio-netwerk niet zo veel succes zou hebben gehad.”

Wereldbaan

Als fotograaf reist Floris de hele wereld over. “Ik richt me voornamelijk op evenementen, muziek en food”, vertelt Floris. “Mijn opdrachten variëren van live shows van Armin van Buuren tot foodtrends op Bali en van The Christmas Show van RTL Live Entertainment tot corporate events. En ook Tio weet mij nog te vinden. Geen dag is hetzelfde, dat vind ik ontzettend leuk. Iedere dag werk ik weer met andere mensen, andere onderwerpen en op andere locaties in binnen- en buitenland.”

Vliegende start

“Een van mijn eerste opdrachten was voor Toppers in Concert”, vertelt Floris. “Daar kwam ik via mijn Tio-netwerk. Daarna heb ik nooit veel acquisitie meer hoeven te doen; referenties en een goed netwerk zijn zo belangrijk. Alles wat ik nu doe, mijn zakelijke succes, is eigenlijk begonnen met dat netwerk. En ook later heb ik er nog veel aan gehad, zowel zakelijk als privé.” 

Tio Alumni

“Ik was dus een groot voorstander van een bloeiend alumninetwerk”, gaat Floris verder. Na zijn studie Hotel- en Eventmanagement blies hij, samen met twee anderen, het destijds bestaande ‘HET alumni’ (Hotel, Evenementen en Toerisme) nieuw leven in. “Vanuit de basis zijn we dit netwerk opnieuw gaan bouwen en hebben we met Tio Alumni een soort doorstart gemaakt. We creëerden een digitaal netwerk, organiseerden een leuk evenement en bouwden zo langzaam iets op.” Floris was twee jaar voorzitter van de organisatie.

Studentenvereniging Cognatio

Behalve voor Tio Alumni wist Floris ook veel te betekenen voor Tio’s studentenvereniging Cognatio. Met hem aan het roer vertienvoudigde het ledenaantal én kreeg iedere vestiging een eigen Cognatio-bestuur (in plaats van slechts één landelijke bestuur). “Ik ben inderdaad heel actief geweest bij Cognatio. Maar”, licht Floris toe, “ik wil wel benadrukken dat ik dat zeker niet alleen heb gedaan. We waren met een hele toegewijde club mensen; we hebben dat echt samen bereikt. Het was een superleuke tijd; ik had het voor geen goud willen missen.”

Tip: investeer in je netwerk

Floris kijkt met een goed gevoel terug op zijn Tio-tijd. “Toen ik voor het eerst op Tio kwam, voelde het als een warm bad. Ik voelde me er echt thuis. De hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement heeft een breed vakkenpakket, maar toch vrij specifieke beroepsperspectieven. Dat sprak me erg aan.” Heeft Floris voor de huidige Tio-studenten tot slot nog een tip? “Zoals ik al zei: een goed netwerk is superbelangrijk. Als je daarin investeert, zal het zich later zeker terugbetalen in de kansen die je krijgt. Daar ben ik van overtuigd!”

Volg Floris op LinkedIn