1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-docenten ontvangen topscores voor online lessen

Tio-docenten ontvangen topscores voor online lessen

Voor veel Tio-docenten was het even wennen maandagmorgen: online les geven vanuit huis. Zeker omdat dit alles vanwege de coronamaatregelen op stel en sprong geregeld moest worden. Met een laptop en webcam in de aanslag gingen de docenten vol goede moed aan de slag. En met succes: de eerste online lessen werden door de studenten beoordeeld met topscores!

Eerste online lessen geslaagd

Hoewel de scholen vanwege de coronamaatregelen minimaal drie weken gesloten zijn, gaan de lessen op Hogeschool Tio gewoon door. Online welteverstaan! Via een webcam geven de docenten online les vanuit huis of de vestiging. De studenten kunnen deze lessen thuis live volgen. Handig, want zo hoeven ze niets te missen. Na afloop van de eerste online lessen werd de studenten om een beoordeling gevraagd. De studenten waren zeer positief en veel docenten ontvingen zelfs een topscore: een 5 uit 5!

Goede voorbereiding

Dat de eerste online lessen zo’n succes waren, had alles te maken met een goede voorbereiding. “We waren goed voorbereid”, legt Tio’s ICT-manager Louis van Dieteren uit. “De tool voor online lessen gebruikten we al voor online examentrainingen, en het was nu vooral een kwestie van alle docenten goed instrueren. De eerste lessen zijn geweest en tot nu toe verloopt alles heel goed!”