1. Home
  2. Nieuws
  3. Winst voor Daphne tijdens de KNHS-Greenpoint Cup

Winst voor Daphne tijdens de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup

In de competitiewedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup in Berkel Enschot was Daphne van Peperstraten met haar Cupido bij de Young Riders wederom oppermachtig. Daphne heeft een indrukwekkend cv, zo won ze in 2018 meerdere keren goud op het EK Junioren.

Greenpoint Kostendrukkers Cup

Daphne scoorde ruim 75% en was daarmee meer dan tevreden. "De progressie die we hebben gemaakt de afgelopen maanden konden we goed tonen in de proef. Vooral het drafgedeelte ging heel goed. Cupido gaat daarin nog meer gedragen en toont nog meer expressie waardoor het gehele beeld en de oefeningen nog beter worden. Het was ook leuk dat een van de juryleden die mij vorig jaar had beoordeeld, ook kwam vertellen dat de progressie zo mooi was om te zien."

"Natuurlijk is het niveau van de Young Riders anders dan bij de junioren, maar ik vind het juist leuk om daarmee aan het werk te gaan. Cupido is super werkwillig en top om mee te werken. Met Cupido ligt de focus voorlopig alleen op de Young Riders rubrieken. In april wil ik graag van start op de internationale wedstrijd bij De Kroo. Met mijn nieuwe paard Hotmail wil ik straks ZZ-Licht gaan starten."

Maatwerk

Daphne zit in het eerste jaar van de hbo-opleiding International Business Management en weet dit allemaal goed te combineren met haar paarden. "Vanuit school denken ze goed mee en daardoor kan ik het ook goed combineren. Eigenlijk moest ik deze zomer stage gaan lopen, maar dat is lastig met alle wedstrijden die er aan komen. Dat is nu verzet naar het najaar, zodat ik me deze zomer helemaal op de sport kan richten."

Bron: dehoefslag.nl

Lees meer over: excellent, maatwerk, topsport, winnaar