1. Home
  2. Nieuws
  3. Droom: deelname aan de Olympische Spelen = Topsport @ Tio

Droom: deelname aan de Olympische Spelen = Topsport @ Tio

Topsport en Eventmanagement – Vero Nater volgt de opleiding Hotel- en Eventmanagement en combineert zijn studie daarnaast met topsport. “In eerste instantie had ik verwacht dat topsport en een hbo-opleiding niet te combineren viel en had ik mezelf er al op voorbereid dat afgelopen jaar mijn laatste studiejaar zou worden. Gelukkig stond Tio heel open voor het sporten naast school. Ze hebben mijn rooster zo aangepast dat ik toch naar mijn ijstrainingen kan.”

Vero wist al vroeg dat hij iets met het organiseren van evenementen wilde doen en koos daarom voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio. Vero: “Op mijn middelbare school moest ik al wel eens dingen organiseren en ook als Team Captain van het organisatieteam van dance4life op onze school heb ik ervaren hoe leuk het is om naar evenementen toe te werken en om te zien hoe enthousiast mensen kunnen worden door bepaalde evenementen. Hier haalde ik echt voldoening uit! Dit past helemaal bij mij: naar iets toewerken, iets voltooien en je dan weer richten op het volgende project.”

Topsport en hbo

Vero kan in goed overleg met Hogeschool Tio zijn opleiding Hotel- en Eventmanagement met schaatsen op een hoog niveau combineren. “Ik ben naast mijn studie elke dag zo’n twee uur met mijn training bezig. Daarnaast geef ik ook nog trainingen aan jeugd. Zij zijn een mentale stimulans. Als je een keertje in Leiden voor je plezier een clubwedstrijd hebt en je pupillen staan langs de kant ‘kom op Vero!!’ te schreeuwen, dan geeft dit wel een speciaal gevoel.” Ondanks zijn drukke schema, loopt Vero op dit moment ook stage. Vero: “Ik loop stage bij ATP event experts. Ik werk hier op de afdeling Olympische Spelen en ik voel me echt onderdeel van het team. Naast het bijhouden van de OS e-mail maak ik offertes, houd ik me bezig met de visa-aanvragen en speciale bezoekerspassen. Daarnaast ben ik vooral ondersteunend en doe ik veel verschillende dingen. Wanneer er hulp nodig is op andere afdelingen weten ze mij ook te vinden. Zo heb ik dingen gedaan voor de Champions League finale, de alternatieve Elfstedentocht in Argentinië en de marathon in Berlijn.”

Olympische Spelen

De toekomst ligt voor Vero nog helemaal open. Vero: “Op dit moment ben ik eerst bezig om een rechtsvorm aan te gaan voor het bedrijfje dat mijn broertje en ik samen hebben op schaatsgebied. Daarnaast heb ik een aanbod gekregen van een aantal studenten die een groot muziekevenement aan het opzetten zijn om projectmanager te worden in Leiden. In de toekomst zal ik het leuk vinden om een managementfunctie te bekleden in de hotel of evenementenbranche. Een bedrijf als ATP zou daar prima inpassen. Maar een eigen restaurant zou ook super zijn! Maar het kan ook maar zo zijn dat ik er meerdere jaren tussen uit ga en me volledig concentreer op het schaatsen zodat ik misschien wel mijn ultieme droom, deelname aan de Olympische Spelen, kan laten uitkomen!” Daarnaast wil Vero nog graag wat betekenen voor zijn medemens. “Ik zal zoveel mogelijk kansen die ik krijg met open armen ontvangen en me zoveel mogelijk proberen te bewijzen in de wereld. Ik wil dus succesvol proberen te worden en ik wil daarnaast mijn steentje proberen bij te dragen aan de maatschappij.”

Volg Vero op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, maatwerk, topsport