1. Home
  2. Nieuws
  3. Tour guides in spé

Tour guides in spé

Voor het vak Tourmanagement organiseerden Internationaal Toeristisch Management studenten van de vestiging Rotterdam een City Walk. De gekozen stad was (uiteraard) Rotterdam. Anick vertelt over haar unieke ervaring. "We waren zelf 10 minuten gids en ervaarden hoe het is om een gids te zijn en hoe je met vervelende toeristen om moet gaan."

Vervelende toeristen

Tijdens de rondleiding kregen Anick en een aantal medestudenten de opdracht om zo’n vervelende toerist te spelen. "De scenario’s gingen van een erg aanhankelijke toerist, groepsleden die wegliepen, een toerist die heel hard gevallen was en die amper kon lopen, tot een enorme ruzie tussen groepsleden in de Bijenkorf." 

Route uitgestippeld

"De route was door de groep van tevoren zelf samengesteld en moest iets kenmerkends voor de stad bevatten. De route begon bij school en liep van Centraal Station via het Oude Luxor theater naar het stadhuis. Daarna naar het World Trade Center en Laurenskerk. Via de Markthal, het Maritiem Museum en de Bijenkorf naar het einde van de stadsrondleiding, bij de Paradijskerk. We moesten niet alleen informatie vertellen over de stad, maar ook over de Nederlandse cultuur. Denk aan de Goudse stroopwafels, Hollandse kaas, Sinterklaas, fietsen en drop."

Local

"Niet alleen de studenten waren even gids. We kregen zelfs even hulp van een echte ‘local’. Deze man dacht namelijk dat wij echt buitenlandse toeristen waren en wilde ons van alles vertellen over de Laurenskerk en Rotterdam."

Drankje

"We sloten de dag af met een drankje, waar de studenten en docent nog even konden napraten. Kortom, het was een intensieve, leerzame, maar ook een gezellige dag, waarbij het praktijkgerichte onderwijs van Tio duidelijk naar voren kwam!"

Volg Anick op LinkedIn

Lees meer over: praktijkonderwijs, reisleider