1. Home
  2. Nieuws
  3. Genieten tijdens stage in Kaapstad

Volop genieten van Zuid-Afrika tijdens stage in Kaapstad

"Samen met twee vriendinnen was ik voor stage in Kaapstad en we hebben geen dag stilgezeten”, vertelt Roos van Deursen, studente Internationaal Toeristisch Management. Ze maakte een geweldige foto van een van de vele trips die zij en haar studiegenoten hebben gemaakt. “De zon ging al bijna onder, maar we hadden de Woodstockcave net op tijd gevonden!"

Stage bij touroperator in Kaapstad

Afgelopen zomer reisde Roos met twee vriendinnen af naar Kaapstad. Ze liep er stage bij een touroperator die reizen organiseert door heel Afrika. “Ik was verantwoordelijk voor de direct marketing en sales”, zegt ze. “Het was heel leerzaam en leuk om te doen. Je leert zoveel van een stage in het buitenland; je leert zelfstandig te zijn, je leert over een andere cultuur. Ik heb veel aan de lessen gehad; sowieso aan alle marketingvakken.”

Veel zien van Zuid-Afrika

De drie studiegenoten brachten vier maanden door in Zuid-Afrika en hebben die tijd volop benut. “We hebben geen dag stilgezeten. Het verhaal van de foto is wel grappig. Het was op een zondag en we waren herstellende van een avondje uit. Het leek de eerste dag te worden waarop we niks zouden doen, maar we vonden dat toch echt zonde. Het is zo’n mooi land! Dus: op pad. We hebben de Woodstockcave net op tijd gevonden, de zon ging al onder.”

Goed gevoel bij Tio

Inmiddels studeert Roos alweer bijna af, maar waarom koos ze een paar jaar geleden voor Hogeschool Tio? “Ik wist na mijn middelbare school niet precies wat ik wilde, behalve dat ik reizen, culturen en talen altijd interessant vond. De kansen bij Tio om naar het buitenland te gaan spraken me aan. En Tio leek me ook een hele leuke school, anders dan andere scholen. Toen ik op een open dag was, voelde het gelijk goed. Het persoonlijke karakter past bij mij. Dat ‘ons kent ons’ vind ik fijn. We hebben wel lang nagedacht over de financiën, maar uiteindelijk heb ik het via DUO geleend. Je hebt lang de tijd om het af te betalen.”

Diploma gehaald? Reizen!

Nog even en ze heeft haar Tio-diploma dus op zak. “Spannend! Het wordt een goede uitdaging. En na mijn afstuderen hopelijk snel weer op reis. Waarschijnlijk ga ik samen met wat klasgenoten backpacken in Azië. Maar ik wil ook heel graag terug naar Kaapstad, om mijn oud-collega’s en vrienden daar te zien."

Volg Roos via LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, stage, toerisme