1. Home
  2. Nieuws
  3. Jolien en Stijn uitgeroepen tot Travel Talent 2024

Toerisme-studenten Jolien en Stijn uitgeroepen tot Travel Talent 2024

De Travel Challenge 2024 was een groot succes: maar liefst drie Tio-studenten vielen in de prijzen!
Van 28 mei t/m 1 juni deden 64 studenten vanuit heel Nederland mee aan de tiende editie van de Travel Challenge: zij reisden samen met meer dan 30 experts uit de reisbranche en het onderwijs af naar het prachtige Monchique in Portugal. Hier werkten zij in teams aan verschillende challenges, wie-is-de-mol-achtige games en een businesscase in het teken van duurzaamheid.

Reizen en netwerken

Namens Tio reisden studenten Roma, Jolien, Isabel, Stijn, Elise, Marcus, Remco en Lindy samen met docent Marion Ariëns naar Portugal voor dit onvergetelijke event. In teams met studenten van andere hogescholen en universiteiten gingen zij aan de slag met de opdrachten, verkenden zij de regio en werkten zij aan hun professionele netwerk.

Duurzaam toerisme in Portugal

In de businesscase deden de studenten zich voor als Nederlands reisbedrijf en bedachten zij een strategisch meerjarenplan voor de wederopbouw van duurzaam toerisme in de regio Monchique na een natuurramp. Toerisme-studente Isabel (Tio Amsterdam), was onderdeel van het team dat de Travel Challenge won! 

Travel talent

Hiernaast is er nog iets heel bijzonders gebeurd: studenten Internationaal Toeristisch Management Jolien (Tio Utrecht) en Stijn (Tio Eindhoven) zijn allebei uitgeroepen tot Travel Talent 2024! Nog nooit eerder kregen twee studenten deze prestigieuze titel: wat een prestatie dat zij ook nog allebei aan Tio Business School studeren!  Jolien en Stijn werden beiden gekozen vanwege hun proactieve houding binnen het team en hun kwaliteiten als verbinder. Zij zullen in november afreizen naar Oman, voor het ANVR Congres 2024, waar zij ook zullen spreken voor alle aanwezige reisbedrijven.

 

"Jolien en Stijn waren proactief, gedroegen zich als teamplayers en stelden zich beiden op als echte verbinders. Dat zijn de skills die je nodig hebt in de reisbranche."
Esther Gathier | Reiswerkmanager
Interesse in reizen, duurzaam toerisme, gave projecten en competities?
Studeer toerisme bij Tio