1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-studente is Travel Talent 2019

Tio-studente is Travel Talent 2019

Toerismestudente Lotus van Cooten heeft tijdens de Travel Challenge de felbegeerde titel Travel Talent 2019 in de wacht gesleept; de belangrijkste prijs die tijdens de challenge wordt uitgereikt. Ze viel op door onder meer haar professionaliteit en haar vermogen het team naar grote hoogten te brengen.

Travel Challenge

De Travel Challenge is een vijfdaagse business course voor 80 topstudenten van 20 verschillende opleidingsrichtingen. De helft van deze studenten volgt een hbo-opleiding toerisme, en de andere helft volgt een andere studie. Tijdens de Challenge gaan studenten in teams aan de slag gaan om een innovatief concept voor de reiswereld te bedenken. 

Ze presenteren hun ideeën aan toonaangevende bedrijven uit de reiswereld als de ANWB, Corendon, KLM, Schiphol, D-Reizen en Vacanceselect. De Travel Challenge vindt dit jaar plaats in Turkije.

Travel Talent Skills

Om de titel Travel Talent te winnen, moet je voldoen aan bepaalde ‘Travel Talent Skills’: je bent creatief, denkt out-of-the-box, bent flexibel, gedreven, professioneel en ondernemend, om er maar een paar te noemen. Winnares Lotus van Cooten past volgens de jury helemaal in het plaatje: “Je hebt focus, bent inhoudelijk sterk, bent professioneel, prettig in de omgang en je bent in staat het team naar grote hoogten te brengen,” zijn slechts een paar van hun complimenten.

Lotus over haar winst: ”Het is natuurlijk supertof! Ik heb geprobeerd me de afgelopen vier dagen vol te focussen, en dat dat dan bekroond wordt met zo’n mooie prijs is echt onbeschrijfelijk.” Ook docente Marion Ariëns is trots: “Ik ben echt onwijs blij en trots! Lotus heeft keihard gewerkt de afgelopen tijd en heeft met afstand gewonnen.” De Tio-studente wint, naast natuurlijk de eer en een mooie vermelding op haar cv, een ticket naar het ANVR-congres in Belfast, Noord-Ierland.

Nog meer prijzen voor Tio-studenten

Daarnaast vielen nog meer Tio-ers in de prijzen: Pepijn Louweret wint de prijs voor Beste Teamplayer en het team van Chantal Janssen heeft de beste teamprestatie geleverd tijdens de challenge.

Alle winnaars gefeliciteerd!

Ook toerisme studeren?

Foto's door: Jordi Wallenburg Fotografie

Lees meer over: excellent, toerisme, winnaar