1. Home
  2. Nieuws
  3. Van havo naar mbo (versneld)

Claudia koos na de havo voor mbo aan Tio

“Ik ontdekte dat ik werken veel leuker vind dan leren,” vertelt fasttrackstudente Claudia Groen. Ze ontdekte het toen ze na een tegenvallende studiekeuze tijdelijk fulltime werkte. Omdat ze wél een diploma wilde, koos ze vervolgens voor de versnelde en praktijkgerichte opleiding Hotelmanagement van Tio. “Deze opleiding is voor mij echt een verademing!”

Liever werken dan leren

Na de havo en een tussenjaar als au pair begon Claudia Groen vol goede moed aan de hbo-opleiding Logopedie. Claudia: “Ik hoopte op een praktijkgerichte opleiding, maar dat was het niet,” vertelt ze. “Toen ik fulltime ging werken, ontdekte ik dat ik werken veel leuker vind dan leren.”

Wel graag een diploma

Claudia wilde wel graag een diploma, maar wist niet precies wat ze wilde studeren. “Na een bezoek aan een onafhankelijke studieloopbaancoach bleek de hotelwereld goed bij mij te passen. Dat klonk eigenlijk heel logisch. Ik zag er heel erg tegenop om weer een vierjarige opleiding te moeten starten, terwijl ik juist zo graag wil werken.”

Mbo4 in 1 jaar

En toen kwam de coach met de oplossing: “Ze vertelde over Tio en dat het mogelijk is de mbo4-opleiding Hotelmanagement in één jaar te doen. Het klonk als muziek in mijn oren. Het bleek inderdaad een verademing. Ik haalde ook echt goede cijfers. Dit gevoel was zoveel fijner dan dat ik op het hbo had. Ik denk dat de manier van lesgeven past bij mij; de persoonlijke aandacht en natuurlijk het versnelde traject.”

Twee banen aangeboden gekregen

Inmiddels is Claudia bijna afgestudeerd en hoewel ze het naar haar zin heeft op Tio, is ze blij als ze straks weer lekker aan het werk mag. Ze heeft namelijk een mooie carrière in het vooruitzicht. “Mede dankzij Tio heb ik een baan aangeboden gekregen als fulltime Front Office medewerker bij het SS Rotterdam én bij Hotel Nhow. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen om eind augustus bij Nhow te starten. Ik kan niet wachten!”

Volg Claudia op LinkedIn.