1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij 5-sterrenhotel Krasnapolsky

Stage bij 5-sterrenhotel Krasnapolsky

Een stage bij het prestigieuze NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky zag Hotel- en Eventmanagementstudente Claire Luijendijk wel zitten. Zo gezegd, zo gedaan. Ze benaderde het hotel, mocht op gesprek komen en wist een stageplek in het 5-sterrenhotel te bemachtigen. Claire: “Het zeer hoge serviceniveau van het hotel sprak me erg aan.”

Front office stage

Claire’s stage speelde zich voornamelijk front office af, vertelt ze. “Ik deed het in- en uitchecken van gasten, hield me bezig met het gastencontact en voerde financiële en administratieve werkzaamheden uit. Ook het onderlinge contact tussen de verschillende afdelingen van het hotel viel binnen mijn takenpakket.”

Afwisselende werkzaamheden

“De diversiteit binnen mijn werkzaamheden is me heel goed bevallen”, gaat Claire verder. “Net als de diverse culturen waarmee ik in aanmerking ben gekomen en het hoge serviceniveau. Deze stage-onderdelen heb ik als heel leuk en plezierig ervaren. Het viel me erg mee dat je hier als stagiaire na je inwerkperiode als volwaardig personeelslid werd beschouwd.”

Zeer hoog serviceniveau

“Ik wilde hier graag stage lopen omdat Krasnapolsky onder de NH-keten valt”, legt Claire uit. “NH staat wereldwijd goed aangeschreven; zeker de Collection 5-sterrenhotels bieden een zeer hoog serviceniveau. Daarnaast spraken de diverse doelgroepen, zowel recreatieve als zakelijke hotelgasten, en de locatie mij erg aan.”

“Van het nemen van de verantwoordelijkheid voor diverse front office taken heb ik veel geleerd”, zegt Claire. “Net als van de financiële aspecten en het onderhouden van contact binnen de verschillende afdelingen van Krasnapolsky.”

Doorstromen binnen Tio

Gedurende haar stage bij het Krasnapolsky studeerde Claire mbo Hotelmanagement aan Tio. Inmiddels is ze doorgestroomd naar de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement. “De mbo Hotelmanagement is een mooie basis om door te stromen naar Hotel- en Eventmanagement; ik wilde graag mijn kennis verbreden”, legt ze uit. “Ik koos voor een Tio-opleiding vanwege het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school en de mogelijkheid tot versneld studeren. Alle vakken zijn (in)direct gericht op de praktijk. Ook de docenten komen uit de praktijk. Dit heeft ook tijdens mijn stage zeker een meerwaarde gehad.”

Volg Claire op LinkedIn