1. Home
  2. Nieuws
  3. ‘Als Tio-student ben je in het voordeel’

‘Als Tio-student ben je in het voordeel’

Met zijn passie voor het organiseren van evenementen en zijn plezier om samen met anderen iets moois neer te zetten is de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement Flip op het lijf geschreven. En tijdens het project Hotel- en Eventweek bij Tio ontdekte deze enthousiaste student ook nog een voorliefde voor de hotelwereld. “Met ons Hotel El Mundo wonnen we de projectweek dan wel niet, maar het was leerzaam en zó gaaf. Ik zou het wel honderd keer over willen doen!”

Studeren in Eindhoven

Flip Vermeeren, eerstejaars Hotel- en Eventmanagementstudent, koos voornamelijk vanwege de evenementen voor deze opleiding. “Ik ben een muziekliefhebber en ga graag naar festivals. Het organiseren ervan vind ik leuk; ik werk graag samen met anderen aan iets moois. De organisatie- en managementkant spreekt me wel aan.” Studeren aan Tio was een hele bewuste keuze van Flip. “Ik koos voor Tio vanwege het persoonlijke karakter, de goede naam en de kansen die het je na je studie oplevert. Het voelde meteen goed op de open dag, toen was het voor mij direct duidelijk.”

Flip komt oorspronkelijk uit Limburg en koos daarom voor de Eindhovense vestiging. “Het is een mooie vestiging hier. Kleinschalig en sfeervol. Eindhoven is ook een leuke (studenten)stad; gezellig.” Met een knipoog: “de Limburgse gezelligheid.”

Streepje voor als Tio-student

Inmiddels zit zijn eerste jaar er alweer bijna op en heeft Flip nog geen seconde spijt gehad van zijn keuze. “Studeren aan Tio is het geld zeker waard. Het staat goed op je cv, en je hebt daarnaast meer kennis en (praktijk)ervaring. Ik merk het nu al; ik hield laatst tijdens een open dag een presentatie en werd naderhand al direct aangesproken door een bedrijf dat interesse in me had. Je hebt toch een voordeel als Tio-student.”

Van BOOMAYE tot Pinkpop

De interesse voor het organiseren van evenementen zat er bij Flip al vroeg in. “Op de middelbare school zat ik in de feestcommissie van onze vestiging, dat was heel leerzaam. Het schoolfeest dat we ieder jaar in samenwerking met anderen organiseerden, BOOMAYE, groeide uit tot een evenement dat nu jaarlijks zo’n 1000 tot 1200 scholieren trekt. Daarvan heb ik veel geleerd.” Inmiddels heeft Flip de smaak goed te pakken en durft hij groots te denken. “Ik zou later graag zelf grootschalige muziekfestivals willen organiseren. Iets in de richting van Pinkpop of Pukkelpop, dat zou mooi zijn.”

Van vwo naar hbo

“Ondanks mijn vwo-diploma heb ik voor de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio gekozen. Ik wilde graag meer met mensen werken en daarnaast vond ik de nadruk op de praktijk belangrijk. Ook voor vwo’ers biedt de opleiding voldoende uitdaging. Het niveau van de stof is niet moeilijk, maar het uitdagende zit hem meer in de hoeveelheid. 

Het werkveld in

Flip is erg te spreken over de hoeveelheid praktijk in de opleiding. “Ik vind vooral de praktijkvakken leuk, omdat je daar later het meeste aan hebt. Zoals Vaktechniek Restaurant, maar ook het de Hotel- en Eventweek. We runden Hotel El Mundo in Dordrecht. Ik heb er veel van geleerd. Het was een superweek, ik zou het wel honderd keer over willen doen! Echt jammer dat we niet gewonnen hadden,” vertelt hij vol enthousiasme. En dan, met een grijns: “Maar we hadden wel veel winst gemaakt!”

Of ik deze opleiding ook aan andere vwo’ers aanraadt? Dat hangt helemaal af van de persoon die je bent. Maar als je het leuk vindt om met mensen te werken, wat natuurlijk belangrijk is in de hotel- en evenementenwereld, dan zeker. Ik heb in ieder geval geen spijt van mijn keuze; Hotel- en Eventmanagement studeren bevalt me super goed!”

Volg Flip op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, events