1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage als weddingplanner op Mauritius

Stage als weddingplanner op Mauritius

Iets met bruiloften doen leek haar altijd al leuk. Dus toen ze de stagevacature bij een evenementenbureau op Mauritius voorbij zag komen, hoefde ze niet lang na te denken. Tio-studente Zoë de Bruine: “Dankzij deze stage maak ik superleuke dingen mee, en dat op een tropisch eiland. Zo gaaf!”

“Ik loop stage bij een klein evenementenbureau in Albion op Mauritius”, vertelt Zoë over haar stagebedrijf. “We organiseren evenementen, zoals corporate events en feesten en partijen, op Mauritius.”

Bruiloften van A tot Z

Zoë werkt er deze zomer als weddingplanner-stagiaire. “Ik houd me vooral bezig met de bruiloften. Op het moment ben ik druk met ontwerpen, zoals welkomstborden of een tafelschikking in een bepaald (kleuren)thema. Een paar dagen voor de bruiloft gaan we dan naar de grote steden op Mauritius om materialen te halen voor de decoratie en aankleding.”

“Het leukste aan deze stage vind ik dat je het hele proces meemaakt”, vertelt Zoë enthousiast. “Het eerste gesprek met een koppel, een creatief voorstel presenteren, de hele organisatie en tot slot de uitvoering van de dag zelf. Dat hele proces, en alles wat daarbij komt kijken, is heel leuk.”

Communiceren kun je leren

De stage is heel leerzaam, vertelt Zoë, die tweedejaarsstudente Internationaal Toeristisch Management is. “Natuurlijk leer ik nu hoe je evenementen in de praktijk moet organiseren en wat daar allemaal bij komt kijken. Maar ook hoe belangrijk goed communiceren is, zeker tussen verschillende culturen. Het vak cross-cultural communication komt me hier goed van pas. Net als global visuals en Engels natuurlijk!”

Hartstikke gezellig op Tio

“Vóór ITM heb ik Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) op Tio gedaan”, vertelt Zoë verder. “Ik wilde daarna graag iets doen met reizen én evenementen. Dat kon met ITM; het sprak me erg aan. Dus ik ben lekker op Tio gebleven. Ik vind het er fijn; dankzij de kleinschaligheid is het hartstikke gezellig.”

Wonen op een tropisch eiland

“Het is heel gaaf om stage te lopen voor een evenementenbureau op Mauritius”, zegt Zoë tot slot. “Ik woon in een huis met andere (buitenlandse) studenten, vind het leuk om met bruiloften bezig te zijn en mag veel leuke dingen doen voor mijn stage. En dat op een tropisch eiland, zo vet!”

Volg Zoë op LinkedIn.

We hebben Zoë gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed